Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Тренутно је 4 гостију на вези

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас2225
mod_vvisit_counterЈуче2611
mod_vvisit_counterОве недеље4837
mod_vvisit_counterОвог месеца42162
mod_vvisit_counterУкупно4865215
 
 
ДИСИДЕНТИ Штампај E-pošta

ДИСИДЕНТИ

Погледајте ову слику

на њој су сва лица знана

учитељи из „Радоја“

и до скора сви без мана.

Детаљније...
 
НЕПРАВЕДНО САНКЦИОНИСАНИ Штампај E-pošta

Кажњени јер нису оценили "невидљиве" ученике

Учитељи ОШ “Радоје Домановић” у Параћину тврде да су неправедно санкционисани


Детаљније...
 
САОПШТЕЊЕ Штампај E-pošta
САОПШТЕЊЕ
 
Унија синдиката просветних радника Србије сматра да је увођење сексуалног васпитања под видом борбе против сексуалног насиља, непримерен поступак Министарства просвете, науке и технолошког развоја који неће наићи на добар пријем у школама. 

Тражимо хитно уклањање образовних пакета из нашег школског система и захтевамо да се о овоме поведе озбиљна јавна расправа у коју ће бити укључени,  како синдикати и Национални просветни савет, тако и појединци који се овом темом баве.

Свакако у нашим предшколским установама, основним, средњим школама и домовима ученика, у којима ради преко 100 хиљада људи, има капацитета за промене планова и програма. Пут без консултовања струке, увек је странпутица, што се и овим потезом Министарства потврдило.

У Београду, 19. априла 2017.
 
Председник Уније СПРС Јасна Јанковић
 
КО МАНИПУЛИШЕ СИСТЕМОМ? Штампај E-pošta

Ко манипулише образовним системом Србије?

Годинама чекамо прекрајање и ревидирање наставних планова и програма, одавно чекамо растерећење ученичких торби и броја часова, са сваким новим министром надамо се повећању фонда часова матерњег језика, избацивању изборних предмета који нам узалуд узимају драгоцено време. И, ево, дошло је до прекрајања програма, али на црње и горе.

Детаљније...
 
Унија СПРС подржава студенте Штампај E-pošta

Унија СПРС подржава студенте

Мирна окупљања у појединим градовима наше земље доказ су да претходни вишегодишњи протести просветних радника нису били без повода и разлога, саопштила је Унија синдиката просветних радника Србије која додаје да подржава "све захтеве који ће допринети оздрављењу друштва".

Детаљније...
 
ПОДРШКА СТУДЕНТИМА Штампај E-pošta

ПОДРШКА СТУДЕНТИМА

Стање просвете у једној земљи је најбољи показатељ стања целог друштва. Истинитост ове тврдње најбоље се види у Србији, а нагомилани проблеми у просвети и бедан положај просветних радника су већ годинама повод за наше протесте. Последњи су  били 17. и 31. марта 2017. године. 

Мирна окупљања у појединим градовима наше земље доказ су да претходни вишегодишњи протести просветних радника нису били без повода и разлога. Своје незадовољство показују и војска, полиција, студенти, радници, интелектуалци и сељаци. Корупција, непотија, безакоње, мале плате, урушавање институција и исељавање младих су само неки од проблема нашег друштва о којима окупљени говоре. 

Против ових појава се на свој начин, упорно и истрајно, већ 18 година бори и Унија синдиката просветних радника Србије.

Зато Главни одбор Уније СПРС подржава протест сваког појединца и удружења против наведених  болести нашег друштва и сматра да сваки просветни радник који је незадовољан има потпуно право да своје незадовољство искаже и на овај начин. 

Ограђујемо се од политикантских захтева и парола, а подржавамо све захтеве који ће допринети оздрављењу нашег друштва. Просветни радници треба да буду уз своје ђаке и студенте и подрже миран начин изражавања њиховог незадовољства и тако покажу да су пре свега и изнад свега учитељи. 

У Београду, 18. априла 2017.

Главни одбор Уније СПРС

 
ПИТАЊЕ СВИХ ПИТАЊА Штампај E-pošta

ПИТАЊЕ СВИХ ПИТАЊА

Најновији "пакет о сексуалном насиљу" је без икакве најаве (да не говорим поново о изостанку консултација са струком - јер је већ пракса да тога нема...) са највиших висина Министарства просвете, као какав ланч пакет, бачен на земљу - међу гладне васпитаче, наставнике, речју, нижу просветну касту...

Господин Слободан Антонић се у свом ауторском тексту "Постизборна ЛГБТ инклузија" осврнуо на неке од новина које ови "пакети" носе и ја препоручујем исти за читање, поготову стога што је чињенички и таксативно наведено шта су проблеми ових пакета...Елем, ја ћу се осврнути на оно, што никако воду не пије, поред већ поменутог начина на који су пакетићи стигли, а то је угрожавање елементарног права наставника српског језика, наставника физичког васпитања, као и васпитачице у вртићу да предаје материју за коју се школовала...

Због чега се одједном све категорије (три сам већ навео) укључене у тзв. пакете одједном проглашавају сексолозима и под претњом дисциплинских мера терају да деци уваљују ове "пакетиће"? Одговор, једакако увијен у обланду борбе против насиља сваке врсте, заправо лежи у покушају да се уруше традиционалне културне вредности нашег друштва и уведу нови обрасц,и који никада нису били својствени људима овде...

Најпосле, проблем насиља не решава се тако што се некомпетентним наставницима натурају "пакети", него тако што се донесу и спроводе закони, који истински штите децу и омладину, од сваке врсте злоупотреба и тако што се програми, који потенцирају исто у медијим - склоне, барем са телњевизија са националном фреквенцијом...

Напросто, све ово даје за право да се помисли како је просветна делатност заправо последња рупа на свирали, а просветни радници последњи људи у друштву, који по потреби могу путем "пакетића" - за, рецимо, лепшу околину - бити изведени да чисте улице, или расељавају депоније, или шта већ коме падне на памет....

Питање је основно и најбитније, међутим, колико су данашњи учитељи спремни да "прогутају", односно да се одупру свему поменутом и да подигну главу и да заузму став и да сачувају углед струке...

Милош Галетин

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 49 - 60 од 15071
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC