Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Тренутно је 8 гостију на вези

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас491
mod_vvisit_counterЈуче773
mod_vvisit_counterОве недеље3801
mod_vvisit_counterОвог месеца17639
mod_vvisit_counterУкупно5187307
 
 
Постоји и план „Ц“ Штампај E-pošta

Децу пелцују у школама?

Трећи талас новог грипа, који би почео средином јануара и трајао наредна два месеца, најснажније би могао да погоди становништво у срединима где досад у циркулацији није било вируса Х1Н1. Др Предраг Кон, први епидемиолог Србије, каже да је у тим срединама најмања отпорност на нови вирус, јер није било значајнијег оболевања, па нема ни имунитета. И, ако се сада чини да је на југу земље, и у Војводини, где је нови грип, такође, однео много живота, епидемиолошка ситуација најтежа, у новом налету вируса то би могло да се промени, и да се масовно оболевање „прелије“ у друге крајеве Србије. Иако је Светска здравствена организација већ оценила да пандемија попушта, др Кон сматра да је та оцена, можда, ипак преурањена. Али, чињеница је, каже, да је ово - блага пандемија, чак 10 пута блажа од умерене. Па, чак и тако благог интензитета, епидемија би у Србији могла да узме између 500 и 1.000 живота. Чак и више, ако не буде масовније вакцинације, упозоравају епидемиолози.Почетак новог таласа грипа могао би да се „поклопи“ са повратком ђака у клупе. Др Кон каже да су два померања распуста досад дала резултате. Оба пута је смањено оболевање у овом узрасту и ширење вируса.
 

Детаљније...
 
Студент на буџету у 58. години Штампај E-pošta

Старији од већине својих професора

   Инжењер из Ужица Зоран Савковић (58) недавно је постао најстарији редовни студент у ужичком крају. Тако је пошао стопама једне од своје три ћерке, бруцоша у Новом Саду, уписавши студије математике на Филозофском факултету у Источном Сарајеву, и то – као студент на буџету! Тачније, одмах је примљен на другу годину, јер су му признати поједини испити са машинског факултета, који је завршио 1975. године, у року. – Након студија, запослио сам се у „Првом партизану”, најпре у „Тврдом металу”, па пуних 26 година радио у „Коруну” као технолог специјалних алата, шеф производње и контроле. Крајем 2008. проглашен сам технолошким вишком. Током 2009. поднео сам 220 пријава на конкурсе, по читавој Србији, од „Икарбуса”, ИМТ-а, до Костолца, Смедерева, Ужица... И нигде ништа, увек су други примани. Све време сам се питао шта ћу и куда ћу даље кад прођу ове две године на тржишту рада – прича нам Зоран, додајући да је одлуку о поновном студирању донео када је чуо да је упис на тзв. консултативне студије, које су код нас укинуте, могућ у Источном Сарајеву.

Детаљније...
 
Најважнији сегмент реформи Штампај E-pošta

План реформе пензија до краја фебруара

  Реформа пензионог система један од најважнијих сегмената реформи које очекују државу у 2010. години, изјавио министар за рад и социјалну политику Расим Љајић. Неће бити изједначавања старосних граница за жене и мушкарце.  Министар за рад и социјалну политику Србије Расим Љајић изјавио је да је реформа пензионог система један од најважнијих сегмената реформи које очекују државу у 2010. години.

Детаљније...
 
Сувоборски крај Штампај E-pošta

Млади се враћају на село

  Пре три деценије у Леушићима био само један ученик, данас их је петнестак. Леушићи сад имају 63 домаћинства, а још се младих досељава. У седам села сувоборског краја, за последњих десет година опустело је 150 домова. Да се нешто мења, показује пример Леушића, једног од најмањих села у општини Горњи Милановац, у које се у последњих неколико година млади враћају, а бележи се и пораст наталитета. Пре непуне три деценије у Леушићима је био само један ученик, сада се скоро из сваког дома чује дечија граја. Петнестак малишана до школе путује од пет до 10 километара.

Детаљније...
 
Пирот Штампај E-pošta

Зимска школа спорта

   У Пироту је  почела, четврта по реду, бесплатна Зимска школа спорта за коју се пријавило чак 3.000 малишана из пиротских основних школа који ће се током наредне две недеље упознати са основним тајнама више од двадесет спортова, од кошарке и фудбала до атлетике, џудоа, пливања, скијања и планинарења.Директор Спортског центра „Пирот" Ненад Ђорђевић каже  да ће бити организована и корективна гимнастика.

Детаљније...
 
Истраживање Штампај E-pošta

Млади неповерљиви према државној власти

  Ђаци основних и средњих школа у Србији имају најмање поверења у државне и локалне органе власти, укључујући и законодавну, а анализа је показала да у парламент има поверења тек 8,1 одсто ученичке популацијеМеђу школском популацијом, мало је поверења и у међународне и домаће организације и институције, попут Европске уније, невладиних организација, међународних судова и међународних финансијских организација, домаћег судства, мултинационалних компанија С друге стране, ђаци највише поверења имају у себе, породицу, пријатеље и верску институцију, док у своје наставнике имају знатно мање поверења, наведено је у анализи коју је представила невладина организација Грађанске иницијативе, поводом осме године од увођења предмета Грађанско васпитање у домаћи образовни систем.

Детаљније...
 
Лажна обећања Штампај E-pošta

Ни зараде, а ни робе

   Ни пуна три месеца после куповине београдске издавачке куће “Просвета” (за 3,2 милиона евра), власник ИПС (“Медиа 2”) није испунио многобројне обавезе које проистичу из купопродајног уговора, Закона о раду и интерних аката. Због тога су оба “Просветина” синдиката, самостални и независни, упутила отворено писмо јавности и, истовремено, затражила од Агенције за приватизацију контролу над остваривањем одредаба из уговора. Такође траже и да се, због непоштовања обавеза, с купцем раскине уговор.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1261 1262 1263 1264 1265 1266 1267 1268 1269 Следећа > Крај >>

Резултати 15193 - 15204 од 15228
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC