Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Тренутно је 1 гост на вези

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас1490
mod_vvisit_counterЈуче1611
mod_vvisit_counterОве недеље3101
mod_vvisit_counterОвог месеца25236
mod_vvisit_counterУкупно5160625
 
 
Први штрајк у 2010. години Штампај E-pošta

Радници ЕПС у генералном штрајку

   Синдикат радника "Електропривреде Србије" саопштио је да ступа у генерални штрајк. У саопштењу се наводи да је синдикат радника ЕПС, на седници Главног одбора 24. децембра донео одлуку да ступа у генерални штрајк, а штрајкачки Одбор Синдиката радника ЕПС ће утврдити процедуру штрајка у року од десет дана од доношења одлуке.  Штрајкачки захтеви синдиката су увећање масе зарада за 2010. годину за 20 одсто, у односу на масу зарада која је била предвиђена Планом пословања ЕПС.

Детаљније...
 
Будите опрезни Штампај E-pošta

Стижу лажни телефонски рачуни

    Последњих дана појавили су се лажни телефонски рачуни који подсећају на “Телекомове”. Нек грађани буду опрезни, поручују из “Телекома”. Поједини корисници телефонских услуга, последњих дана добили су рачуне који изгледају попут оног за телефон “Телекома Србија”, али их шаље “Телефонски пословни именик”. “Телеком Србија” упозорио је кориснике на могућу злоупотребу рачуна те компаније и наводи да нема никакве везе са особама које шаљу ове рачуне. У Комитет правника за људска права пре неколико дана стигао је рачун добро познатог изгледа. Међутим, тек када добро загледате видећете да га не шаље “Телеком Србија” већ “Телефонски пословни именик”.

Детаљније...
 
Шојић против Шојића Штампај E-pošta

Сами смо криви за све ово

       Чему служе политички аналитичари? Баш ничему. Никад ништа нису погодили. Довољан је само један човек. Једини који прецизно анализира, дијагностификује и предвиђа прилике у Србији, а при том још делује психотерапеутски и едукативно – ненадмашни Синиша Павић. Човек који је након 80.000 руком исписаних страница најбољих и најгледанијих српских серија – смислио Срећка Шојића. Фасцинантну битангу без иједне једине врлине, а у константном успону, као коначни збир свих домаћих политичара, с малом разликом што је Шојић, за разлику од њих – неизмерно симпатичан.

Детаљније...
 
Примена новог закона Штампај E-pošta

Ускоро нове дозволе и таблице

   Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић најавио је, у интервјуу интернет порталу Osigurani. com, да ће, после недавног усвајања Закона о безбедности саобраћаја, ускоро бити донета и одлука о издавању нових возачких дозвола, нових таблица и нових саобраћајних дозвола, у складу с европским стандардима.

Детаљније...
 
Бесплатне акције Штампај E-pošta

По 1.700 динара на Бадњи дан

   Грађани који имају право на бесплатне акције од 6. јануара могу да подигну потврду да о поседовању пет акција НИС-а, а током године постаће власници и акција Галенике, Телекома и Аеродрома "Никола Тесла". У 2011. години и акције ЕПС-а, најављују у Министарству економије. Државни секретар Министарства економије Небојша Ћирић најавио је да сви грађани који су стекли право на бесплатне акције могу од 6. јанура да подигну потврду о поседовању пет акција Нафтне индустрије Србије, а у току године постаће власници и акција Галенике, Телекома и Аеродрома "Никола Тесла".

Детаљније...
 
Постоји и план „Ц“ Штампај E-pošta

Децу пелцују у школама?

Трећи талас новог грипа, који би почео средином јануара и трајао наредна два месеца, најснажније би могао да погоди становништво у срединима где досад у циркулацији није било вируса Х1Н1. Др Предраг Кон, први епидемиолог Србије, каже да је у тим срединама најмања отпорност на нови вирус, јер није било значајнијег оболевања, па нема ни имунитета. И, ако се сада чини да је на југу земље, и у Војводини, где је нови грип, такође, однео много живота, епидемиолошка ситуација најтежа, у новом налету вируса то би могло да се промени, и да се масовно оболевање „прелије“ у друге крајеве Србије. Иако је Светска здравствена организација већ оценила да пандемија попушта, др Кон сматра да је та оцена, можда, ипак преурањена. Али, чињеница је, каже, да је ово - блага пандемија, чак 10 пута блажа од умерене. Па, чак и тако благог интензитета, епидемија би у Србији могла да узме између 500 и 1.000 живота. Чак и више, ако не буде масовније вакцинације, упозоравају епидемиолози.Почетак новог таласа грипа могао би да се „поклопи“ са повратком ђака у клупе. Др Кон каже да су два померања распуста досад дала резултате. Оба пута је смањено оболевање у овом узрасту и ширење вируса.
 

Детаљније...
 
Студент на буџету у 58. години Штампај E-pošta

Старији од већине својих професора

   Инжењер из Ужица Зоран Савковић (58) недавно је постао најстарији редовни студент у ужичком крају. Тако је пошао стопама једне од своје три ћерке, бруцоша у Новом Саду, уписавши студије математике на Филозофском факултету у Источном Сарајеву, и то – као студент на буџету! Тачније, одмах је примљен на другу годину, јер су му признати поједини испити са машинског факултета, који је завршио 1975. године, у року. – Након студија, запослио сам се у „Првом партизану”, најпре у „Тврдом металу”, па пуних 26 година радио у „Коруну” као технолог специјалних алата, шеф производње и контроле. Крајем 2008. проглашен сам технолошким вишком. Током 2009. поднео сам 220 пријава на конкурсе, по читавој Србији, од „Икарбуса”, ИМТ-а, до Костолца, Смедерева, Ужица... И нигде ништа, увек су други примани. Све време сам се питао шта ћу и куда ћу даље кад прођу ове две године на тржишту рада – прича нам Зоран, додајући да је одлуку о поновном студирању донео када је чуо да је упис на тзв. консултативне студије, које су код нас укинуте, могућ у Источном Сарајеву.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1261 1262 1263 1264 1265 1266 1267 1268 1269 Следећа > Крај >>

Резултати 15181 - 15192 од 15221
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC