Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Тренутно је 6 гостију на вези

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас487
mod_vvisit_counterЈуче773
mod_vvisit_counterОве недеље3797
mod_vvisit_counterОвог месеца17635
mod_vvisit_counterУкупно5187303
 
 
"Сеча" официра Штампај E-pošta

Министарство одбране

    У Министарству одбране ће се у овој години, новом систематизацијом радних места, знатно смањити број високих официра, нарочито пуковника, како би се коначно формирала правилна кадровска пирамида, али и дало на значају старешинама које ће убудуће заузимати важна места, пише магазин "Одбрана".

Детаљније...
 
Београд Штампај E-pošta

У администрацији вишак 393 чиновника

     Укупан вишак запослених у 17 београдских општина је 393. Највише “прекобројних” је на Савском венцу, Раковици и Врачару, док у појединим општинама запослених има чак и испод оптималног броја. Анализу броја запослених у општинским управама радила је Комисија коју је формирао градоначелник Драган Ђилас, чији је посао између осталог био да утврди критеријуме и препоруке на који начин би требало спровести рационализацију. Комисија је утврдила и број запослених који би свака општина требало да има.

Детаљније...
 
Почела отпуштања Штампај E-pošta

Откази и пензије за више од 7.500 чиновника

   Административни апарат у Врању од 4. јануара мањи је за 28 радника који су проглашени технолошким вишком. Отказе је добило 26 радника Градске управе и два у Јавном правобранилаштву, уз отпремнине од 300.000 до 600.000 динара. Ово је један од првих примера отпуштања прекобројних чиновника, а према проценама Владе Србије, вишак у градским и општинским администрацијама износи више од 7.500 људи.

Детаљније...
 
Факултети у високе школе Штампај E-pošta

Без дозволе три факултета

  Ако неки од универзитета не добију акредитацију, факултети који су у њиховом саставу морају се придружити неком другом универзитету или се регистровати као високе школе, најављује проф. др Вера Вујичић, председник Комисије за акредитацију.  Према њеним речима, ово ће се догодити, уколико су факултети који су у саставу универзитета добили "зелено светло" за рад од надлежне комисије, а универзитет не прође "кроз сито" потребних критеријума. Иако је акредитација требало да буде завршена до краја прогодине, поступак издавања дозвола биће продужен још неколико месеци. У реду за дозволу су готово сви приватни универзитети.

Детаљније...
 
Шид Штампај E-pošta

Тамо нас више цене!

  Тандем сјајних дипломаца из шидске општине наставља усавршавање у иностранству. Иван Каштелан из Шида и Златко Емеђи из оближњих Бачинаца дипломирали су на департману за рачунарство и информатику новосадског Факултета техничких наука, са просечном оценом десет, и одмах се обрели у иностранству. Каштелан је на мастер студијама у Минхену, а Емеђи, о којем су “Новости” недавно, када је проглашен за најбољег студента Новосадског универзитета, објавиле репортажу, у Лозани, у лабораторији за аутоматско управљање системима. - После мастер студија ћу се вратити у Нови Сад на докторске студије, а после тога ћу пажљиво одлучити о даљим потезима - скромно прича Иван. - У међувремену ми је највећа жеља да посетим Универзитет у Фрајбургу.

Детаљније...
 
Петровац на Млави Штампај E-pošta

Хармоникаш првак света

  Откако је пре деценију постао првак света на хармоници, Срђан Вукашиновић (26) из Петровца на Млави не престаје да се успиње лествицом успеха. После основних и магистарских студија у Швајцарској, које је, уместо за шест, завршио за пет година, овај млади музичар наставио је да се образује, како би достигао највише звање "солиста са оркестром", што је у рангу докторског звања у музици. Школује се на Универзитету уметности у Цириху, на којем ради и као ванредни професор за предмет музика Балкана. Пошто је одрастао у породици музичара, било је неминовно да одмалена заволи очев инструмент, хармонику, са којом је, као ученик, освојио сва признања у нашој земљи. Осим хармонике, свира и клавир, баш као и његов млађи брат Слађан (23), такође успешни студент на чувеном циришком универзитету.

Детаљније...
 
Школа страних језика Штампај E-pošta

Двоје учи, само један плаћа!

     Школа страних језика Berlitz у Нову годину ушла је са акцијом учења страних језика под називом „2 за 1“, током које две особе могу уписати жељени курс страног језика по цени једне особе.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1261 1262 1263 1264 1265 1266 1267 1268 1269 Следећа > Крај >>

Резултати 15145 - 15156 од 15228
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC