Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас2207
mod_vvisit_counterЈуче1232
mod_vvisit_counterОве недеље6296
mod_vvisit_counterОвог месеца20888
mod_vvisit_counterУкупно5113810
 
 
Ладовина у Влади! Штампај E-pošta

Радили само портири

   Деветоро од 27 чланова Владе спојило је новогодишње и божићне празнике и узело десетак дана одмора! На послу се данас нису појавиле министарке финансија и правде Диана Драгутиновић и Снежана Маловић, министар здравља Томица Милосављевић, министар без портфеља Сулејман Угљанин. Мини зимски распуст узели су и министар информисања Небојша Брадић, министар за људска права Светозар Чиплић, министар дијаспоре Срђан Срећковић, министарка за НИП Верица Калановић, као и министар вера Богољуб Шијаковић

Детаљније...
 
Идућег понедељка крај распуста Штампај E-pošta

У припреми је сажимање програма

  Ђаци основних и средњих школа у Србији враћају се у понедељак на наставу, након тронедељног зимског одмора, који је због епидемије новог грипа почео раније. Како је изјавио министар просвете Жарко Обрадовић, прекид првог полугодишта апсолутно је дао резултате, јер је, према његовим речима, заустављено ширење грипа међу школском популацијом.

Детаљније...
 
Интервју: Жарко Обрадовић Штампај E-pošta

За градњу школа добићемо 50 милиона евра

   Три најбоље ствари у протеклој години су, без сумње, пројекат бесплатних уџбеника јер је 80.000 ученика првог разреда добило књиге. Затим акција „Интернет за сваку школу“, којом је у 2.500 објеката уведен интернет. А подједнако је значајна и изградња девет школа и потпуна реконструкција четири објекта, каже у интервјуу за „Blic“ проф. др Жарко Обрадовић, министар просвете.
 

Детаљније...
 
Нови сет закона Штампај E-pošta

Нова концепција докторских студија

  Министарство просвете најавило да ће усвајањем сета нових закона област образовања бити додатно уређена. Докторске студије биће другачије конципиране и имаће потпуно другачији саржај.Колико доктораната ће у 2010. години моћи да се школује о трошку државе, зависиће од финансијских средстава, кажу у Министарству просвете.  Ове године приоритет ће бити наставак пројекта бесплатних уџбеника. Планирано је увођење информатичког кабинета у сваку школу и рационализација мреже школа.  Област образовања додатно ће бити уређена усвајањем сета нових закона, најављују у Министарству просвете.Докторске студије су сада сасвим другачије конципиране. Трају три године, и имају потпуно другачији саржај.

Детаљније...
 
Ниш Штампај E-pošta

Све више Рома студира

   За последњих неколико година, број студената Рома у Србији утростручен је. У Нишу је 2005. студирало само шест Рома, док сада студира неколико десетина њих

Детаљније...
 
„In formo“ из Љубовије помаже таленте Штампај E-pošta

Стипендија за Бојану до краја школовања

   Слободан и Мирослав Мићић, власници фирме „In formo“, одлучили су се на редак корак код нас. Бојани Јевтић, ученици треће године Математичке гимназије у Београду, они дају месечну стипендију до краја средње школе, и то без икаквог условљавања. Ако Бојана упише факултет који је потребан њиховој фирми, наставиће да је стипендирају и на студијама.

Детаљније...
 
Сликари љубави, радости, лепоте Штампај E-pošta

„Да знате само какво је то одељење”

   У ери компјутера и електронских игрица, ђаци четвртог један ОШ „Радоје Домановић” у Крагујевцу заљубили се у поезију и заједно са својим учитељем Зораном Тодоровићем објавили збирку песама и прича „Записи из дечјег срца”.Десило се мало чудо! „Плеј стејшене“ је прекрила прашина, „мобилни“ су остали у ранцу, а играонице са „пи-ес-пи“ апаратима остале су празне. Дечаци и девојчице из четвртог један крагујевачке Основне школе „Радоје Домановић“ масовно су почели да – пишу песме: на часовима српског, у оквиру литерарне секције, код куће... И сада, кад су годину дана старији и кад више нису четврто, већ пето један, куд год да крену, носе свешчице са својим првим стиховима.
 

 

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1261 1262 1263 1264 1265 1266 1267 1268 Следећа > Крај >>

Резултати 15145 - 15156 од 15206
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC