Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Тренутно је 9 гостију на вези

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас142
mod_vvisit_counterЈуче830
mod_vvisit_counterОве недеље8472
mod_vvisit_counterОвог месеца21861
mod_vvisit_counterУкупно5079856
 
 
Aкциони план Штампај E-pošta

 Борба против наркоманије

    Tоком 2010. године очекује се доношење градског Акциног плана за превенцију и сузбијање наркоманије на којем раде скупштински одборници,лекари, стручњаци, удружења грађана... Како сада ствари стоје, будући план, између осталог, подразумеваће обавезне систематске прегледе за школску децу и тестирање на психоактивне супстанце (уз сагласност родитеља), програме превенције у школама, образовање родитеља, едукацију чак и деце од пет година.

Детаљније...
 
Новосадски распуст до 15. јануара Штампај E-pošta

Одлуку доносе локалне самоправе

  Ове године, после дужег периода, сви ђаци у Србији отишли су истовремено на зимски распуст. Календаре Министарства просвете, које прописује почетак распуста у школама ван Војводине, и Покрајинског секретаријата за образовање, усагласила је пандемија новог грипа, због које је погоршана епидемиолошка ситуација у држави, те је процењено да би тронедељно пражњење школа смањило опасност од ширења заразе. Сви ђаци у Србији тако су на зимском распусту од 21. децембра, а са њега би требало да се врате 11. јануара.  По упутству које прати одлуку о овом превременом распусту, прва недеља после њега требало би да још увек припада првом полугодишту, тј. у школама би време од понедељка 11. јануара, до суботе 16. јануара требало да искористе да надокнаде градиво изгубљено у току првог полугодишта, с обзиром на то да је део часова већ изгубљен делимично у првом ванредном прекиду наставе због новог грипа, а делимично и јер су на зимски распуст отишли раније него што је то школским календаром планирано. Тако би друго полугодиште требало да почне у понедељак 18. јануара.

Детаљније...
 
Машала!! Штампај E-pošta

Фукционери већ одмрзли плате

   Деда Мраз постоји још само у бајкама, али Радован Јелашић и остали запослени у државној администрацији и јавном сектору имају разлога да верују у његово постојање! Гувернер НБС од 1. јануара ове године добио је назад своју плату од 412.000 динара, пошто је престао да важи Закон о привременом смањењу плата, зарада, нето накнада и других примања у администрацији и јавном сектору. По овом закону, који је донет у априлу прошле године, зараде запослених у јавним предузећима и државној управи веће од 40.000 динара биле су умањене за 10 одсто, док су нето плате веће од 100.000 динара смањене за 15 одсто. Враћање на старо најавио је пре два месеца министар економије Млађан Динкић, поручивши да је криза на измаку и да нема потребе за тако ригидном мером.

Детаљније...
 
Брука и срамота! Штампај E-pošta

Посланици у пензију са 15 година стажа

     Са 55 година живота, 15 година стажа и три мандата у Скупштини Србије народни посланици ће моћи да иду у пензију. То ће им омогућити први закон о Народној скупштини који би требало да буде усвојен већ крајем јануара. Уколико закон ступи на снагу, посланичка пензија износиће најмање 84.000 динара, а предвиђена је и могућност примања отпремнине.

Детаљније...
 
Могућ нови распуст у фебруару!!! Штампај E-pošta

Ово већ почиње да личи на циркус

  После зимског распуста основци и средњошколци 11. јануара вратиће се у клупе да би окончали прво полугодиште. Министар просвете Жарко Обрадовић каже за "Новости" да је ранији почетак ферија дао добре резултате, јер се број школараца оболелих од новог грипа није значајније повећао. - Тренутно нема разлога да се продужи распуст, тако да ће настава почети у понедељак како смо и планирали - најављује министар Обрадовић. - Разговарао сам са епидемиолозима и рекли су ми да је овај прекид уродио плодом, а за наредни период ћемо се поново консултовати. Остаје нам да видимо како ће ићи вакцинација ђака, а чека нас и још један талас грипа у фебруару. Постоји могућност да и тада затворимо школе на неколико дана, уколико епидемиолози закључе да је за безбедност и здравље деце боље да буду на "распусту".

Детаљније...
 
Јавна расправа Штампај E-pošta

 Радни текст Стандарда

    Завод за унапређивање образовања и васпитања урадио је радни текст, који је достављен Унији на претходно разматрање, који је саставни део нацрта Стандарда компетенција за професију наставника.Овде можете преузети текст. Молимо све чланове Уније да, најкасније до 20.јануара, у електронској форми, доставе своје примедбе,мишљење или сугестије на адресу главне канцеларије УСПРС.
Info USPRS


 

 
Састанак у Министарству Штампај E-pošta

Последњи покушај договора

Према информацијама које су стигле у нашу редакцију, заказани су преговори између репрезентативних синдиката и министра просвете. Преговори ће се одржати у петак 8.јануара у 13,00 часова. Синдикати неће одступити од заједнички утврђеног става, који је достављен Министарству просвете, а који се односи на социјално-економски програм, односно начин, услове, стимулативне отпремнине и утврђивања броја запослених, за спровођење овог програма. Такође, став синдиката је да се потпише и протокол о зарадама за 2010. годину.
Info USPRS

 
<< Почетак < Претходна 1251 1252 1253 1254 1255 1256 1257 1258 1259 1260 Следећа > Крај >>

Резултати 15109 - 15120 од 15185
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC