Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Тренутно је 9 гостију на вези

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас486
mod_vvisit_counterЈуче773
mod_vvisit_counterОве недеље3796
mod_vvisit_counterОвог месеца17634
mod_vvisit_counterУкупно5187302
 
 
Братовљевим стопама Штампај E-pošta

Наступ Теофила Миленковића

  Концерт десетогодишњег виолинисте Теофила Миленковића, брата нашег познатог уметника Стефана Миленковића, биће одржан у четвртак 14. јануара у Свечаној сали Скупштине града. Теофил Миленковић, који живи у Италији, на концерту ће извести дела Дворжака, Паганинија, Чајковског, Брамса, Албинонија, Бернштајна, Крезме, Зорана Миленковића, Вердија, као и српску традиционалну песму „Тамо далеко“.- Имам малу трему пред концерт у Београду јер ћу свирати у граду који највише волим. Иако имам много музичких узора, на мене највећи утицај имају Бахова дела - рекао је Миленковић.Миленковић је одржао више од 300 концерата у неколико земаља, међу којима су Италија, САД, Немачка, Француска, Данска и освојио је 23 прве награде на различитим међународним такмичењима.

 
Обележен Дан града Ниша Штампај E-pošta

Лауреати дали награде у хуманитарне сврхе

     Члан стрељачке репрезентације Србије Лидија Михајловић, Ива Николић, Гимназија „Светозар Марковић“ и група „Галија“ добитници су овогодишње награде града Ниша „11. јануар“. Ова награда установљена је 1995. године по датуму када је 1878. године Ниш, после 25 дана жестоке борбе, ослобођен од Турака.
 

Детаљније...
 
Да ли настава трпи због грипа Штампај E-pošta

Нови распуст би пореметио и ђаке и професоре

    Упркос утиску да су ђаци у овој школској години изгубили много од часова услед прекида наставе због страха од епидемије грипа, готово целокупна просветна јавност је јединствена у ставу да то није тачно. Они истичу да су ђаци изгубили само пет наставних дана пошто је мини јесењи распуст продужен за недељу дана, док је зимски одмор само мало померен. Проблем би, међутим, могао да настане уколико буде нових прекида наставног процеса

Детаљније...
 
Од бубања нема знања Штампај E-pošta

Отворено писмо министру просвете

    Недавно основана подружница Друштва за српски језик и књижевност Србије за Моравички округ упутила је у понедељак отворено писмо Министарству просвете и осталим образовним институцијама које учествују у креирању наставних планова и програма. Истичу да досадашња реформа образовања није дала никакве резултате и да је чак смањена читалачка писменост ученика. Професори матерњег језика сматрају да је крајње време да у креирању наставног програма „активно, а не формално, учествују они који тај програм реализују и који су свесни његове неприлагођености узрасту ученика“.

Детаљније...
 
Одлука коначна Штампај E-pošta

У клупама друге школе

  После тронедељног распуста у понедељак се на наставу вратила већина београдских школараца. У клупе нису поново сели једино ученици првог четири ОШ "Змај Јова Јовановић" на Вождовцу. Њихови родитељи не желе да се њихово одељење расформира, па су одлучили да их упишу у другу школу. До сада су они са прекидима изгубили 16 радних дана!  Према речима Весне Животић, директора ОШ "Змај Јова Јовановић" за "прво четири" не постоји решење, поготово не оно које ће они да прихвате. Она тврди да је министар просвете Жарко Обрадовић одбио захтев градоначелника Београда Драгана Ђиласа да ово одељење опстане тако што би се финансирало из градске, уместо из републичке касе.

Детаљније...
 
Панчево Штампај E-pošta

Школа „пропала” кроз буџетску рупу

    Око 700 ученика панчевачке Пољопривредне школе ,,Јосиф Панчић”није јуче село у клупе, након окончања зимског распуста. Разлог – три од шест павиљона зграде озбиљно је оштећено после недавних киша и снегова. Директор Миодраг Радојковић за сада верује у обећање мајстора да ће објекти бити оспособљени за наставу до наредног понедељка, али стрепи од наредних киша и снегова. Још више га брине што нико од градских и просветних власти није понудио помоћ (ови радови ће бити плаћени средствима која су прикупили родитељи ученика), а ђаци ће, и после интервенције мајстора, наставу слушати у и даље неусловним и небезбедним учионицама.

Детаљније...
 
Наставници против вакцине! Штампај E-pošta

"Press"

    Идеја о организованој вакцинацији ученика против новог вируса грипа А (Х1Н1) у школама и диспанзерима је сулуда и непотребна, кажу представници синдиката просвете. Просветари тврде да је већина родитеља против вакцинације и да би таква врста кампање сигурно доживела фијаско.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1251 1252 1253 1254 1255 1256 1257 1258 1259 1260 Следећа > Крај >>

Резултати 15061 - 15072 од 15228
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC