Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас2209
mod_vvisit_counterЈуче1232
mod_vvisit_counterОве недеље6298
mod_vvisit_counterОвог месеца20890
mod_vvisit_counterУкупно5113813
 
 
Европљани неће вакцину Штампај E-pošta

Због слабе потражње државе отказују поруџбине

    Само два одсто становништва Европске уније примило је вакцину против свињског грипа! Норвежани не знају коме да препродају девет милиона ампула које им не требају. Мађарска је на вакцину потрошила 21 милион евра, а Немачка чак 80, међутим, само седам, односно пет одсто становника је одлучило да се вакцинише. Швајцарска компанија “Новартис”, од које је и Србија купила вакцину, саопштила је јуче да је Француска отказала куповину седам милиона доза, што је мање од половине укупне наруџбине.

Детаљније...
 
„И јаре и паре“ Штампај E-pošta

Отпремнина и поновно запошљавање

     Толико се ових дан говори о рационализацији и  „социјално-економском програму“ да су просветни радници просто збуњени, јер не знају шта их чека, односно каква им то све „пријатна“ изненађења спрема Министарство просвете.У реду, воде се разоговори и преговори, а питања је безброј, али у овом, може се слободно рећи, хаосу, постоји и „лов у мутном“.Нико до сада није поставио једно питање- „Да ли се може узети отпремнина, а остати у радном односу?“Да је неко поставио ово питање одговор би био ДА!!

Детаљније...
 
Брижни према својим запосленима Штампај E-pošta

Грађани „буџетлијама" плаћају и додатну пензију

У буџету града Пожаревца и у овој години предвиђене су високе суме за репрезентацију, угоститељске услуге, телефонирање, школовање и рекреацију запослених, па чак и за стипендирање њихове деце. У неким јавним предузећима, ове године, о трошку грађана уплаћиваће и допунско пензијско осигурање за запослене.

Детаљније...
 
Први пут у Србији Штампај E-pošta

Представљено пет публикација ОЕЦД-а

     Факултети, институти, основне и средње школе, заводи и министарства ускоро ће добити бесплатне примерке књиге „Људски капитал“ написане под окриљем Организације за економски развој и сарадњу - која је оцењена као веома важна за наш образовни систем, јер садржи обиље података, графикона, анализа, трендова и прогноза - а потом ће на исте адресе стићи још четири публикације издавачког предузећа ове организације „Наставници су битни“, „Нема више неуспешних“, „Разумети мозак“ и „Друштвени исходи учења“. На првој промоцији преведених публикација ОЕЦД са енглеског на српски језик у Републици Србији, која је уприличена уочи овог издања „Просветног прегледа“ најављено је представљање едиције у десетак градова Србије.

Детаљније...
 
Награђен изум стручњака са ФТН Штампај E-pošta

Дигитални симулатор продају Тајванцима

   Стручњаци са Факултета техничких наука почели су производњу дигиталног симулатора у реалном времену, уређаја који им је донео победу на државном такмичењу за најбољу технолошку иновацију у 2009. години. За патент који знатно скраћује и олакшава процес тестирања нових уређаја из области електронске енергетике заинтересоване су и стране компаније, а тиму младих новосадских научника стигла је понуда са Тајвана, из једне од водећих светских фирми на овом пољу.

Детаљније...
 
Пирот Штампај E-pošta

Научили како да оживе своје цртеже

   У оквиру божићне школе у Пироту радила је и школа цртаног филма и анимације, која је окупила двадесетак полазника који су се за десетак дана упознали са тајнама цртаног филма и много тога урадили и научили захваљујући учитељу, илустратору и дизајнеру Владимиру Манчићу. Основци су пожелели да ова школа настави с радом

Детаљније...
 
Оде маст у пропаст Штампај E-pošta

Kолико ће Србију коштати отказивање преостале количине

    Министар здравља Томица Милосављевић никако да открије колику ће штету претрпети Србија ако откаже набавку преостала два милиона вакцина!На питање да ли ћемо морати да плаћамо пенале „Новартису“, Милосављевић је изјавио да „нема намеру да то коментарише“. Ни друге установе које су биле задужене за набавку вакцина нису желеле да открију колико ће Србију коштати, по свему судећи, лоша процена.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1251 1252 1253 1254 1255 1256 1257 1258 1259 1260 Следећа > Крај >>

Резултати 15049 - 15060 од 15206
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC