Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Тренутно је 29 гостију на вези

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас300
mod_vvisit_counterЈуче1486
mod_vvisit_counterОве недеље1786
mod_vvisit_counterОвог месеца50522
mod_vvisit_counterУкупно4419981
 
 
„In formo“ из Љубовије помаже таленте Штампај E-pošta

Стипендија за Бојану до краја школовања

   Слободан и Мирослав Мићић, власници фирме „In formo“, одлучили су се на редак корак код нас. Бојани Јевтић, ученици треће године Математичке гимназије у Београду, они дају месечну стипендију до краја средње школе, и то без икаквог условљавања. Ако Бојана упише факултет који је потребан њиховој фирми, наставиће да је стипендирају и на студијама.

Детаљније...
 
Сликари љубави, радости, лепоте Штампај E-pošta

„Да знате само какво је то одељење”

   У ери компјутера и електронских игрица, ђаци четвртог један ОШ „Радоје Домановић” у Крагујевцу заљубили се у поезију и заједно са својим учитељем Зораном Тодоровићем објавили збирку песама и прича „Записи из дечјег срца”.Десило се мало чудо! „Плеј стејшене“ је прекрила прашина, „мобилни“ су остали у ранцу, а играонице са „пи-ес-пи“ апаратима остале су празне. Дечаци и девојчице из четвртог један крагујевачке Основне школе „Радоје Домановић“ масовно су почели да – пишу песме: на часовима српског, у оквиру литерарне секције, код куће... И сада, кад су годину дана старији и кад више нису четврто, већ пето један, куд год да крену, носе свешчице са својим првим стиховима.
 

 

Детаљније...
 
Родитељи, опрез! Штампај E-pošta

Деца постају зависници од видео-игрица!

    У порасту број деце зависника од компјутерских игрица и интернета, третман одвикавања траје годину дана, а успешност се види тек после пет годинаСве више тинејџера у Србији постаје зависно од компјутерских игрица и интернета! Ова појава је толико раширена да су родитељи принуђени да децу из играоница истерују уз помоћ полиције. Специјални педагог Милан Радовановић из дефектолошког саветовалишта „Ентера" открива да се код њих тренутно лечи велики број тинејџера који су толико увучени у виртуелни свет видео-игрица да су потпуно изгубили везу са стварношћу.

Детаљније...
 
Истраживање Штампај E-pošta

Цугају док не падну под сто

   Према подацима Светске здравствене организацији у Србији деца од 11 до 13 година пију двоструко више алкохолних пића од својих вршњака у Европи.Да се пије се већ у школској клупи јавна је тајна, а граница кад се почиње помера се ка све млађима.  Код нас пије сваки четврти возач, а више од 50 одсто удеса је проузроковано алкохолом. Ударни термини су викенд, посебно петак и субота, кад млади, али и старији, најчешће излазе, попију, а онда седају за волан. И током празничних дана такође је повећан број пијаних шофера. Од новог саобраћајног закона очекује се и знатно смањење броја возача “обочаћених малиганима “, али тешке несреће које су се догодиле само пар дана након ступања на снагу Закона, сведоче да се он још није сасвим “примио”. Посебно забрињава је што је опијање друштвено прихватљиво, па је разумљиво и прихваћено да се увече попије, да се буде припит, а као анегдота препричавају се догодовштине о вожи у таквом стању.

Детаљније...
 
Записи из магареће клупе Штампај E-pošta

Срећа једна неизрецива

   Kада су одлучили, или их је стицај околности на то приморао, да се баве просветним позивом, многи нису ни слутили да их чека задатак за који их нису припремали на факултетима. За разлику од њихових професора којима је циљ био да им ученици из школе изађу што образованији и што боље се покажу у средњој школи, на факултету и сутра на раду, данас су професори, они који сматрају да је борба за социјална права део хигијене, принуђени да просвећују и ученике и њихове родитеље

Детаљније...
 
Ледена белина зидова Штампај E-pošta

30 година од албума "The Wall" Пинк Флојда

Албум The Wall, започет и окончан као сасвим лична егзорцистичка сеанса, успут је израстао у својеврсни реквијем. Вотерсов зид претворио се у надгробни споменик читавом једном времену; иза утопијског гламура седамдесетих вребала је мрачна дистопија деценије која је била на прагу. Тешко да је ико од оних који су пред Божић 1979. године куповали "Another Brick in the Wall" помислио на тако нешто: уз ту песму се тако добро могло плесати

Детаљније...
 
Уџбеници "под обавезно" Штампај E-pošta

Пеглање студентских вијуга

Ово је уџбеник који је прихватило и одобрило Министарство просвете Србије. Министарство просвете је део Владе. Влада управља државом. Држава брине о становницима, образујући младе. Како? Ето баш овако!

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1241 1242 1243 1244 1245 1246 Следећа > Крај >>

Резултати 14893 - 14904 од 14949

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Четвртак од 1900 до 1930

Субота од 0800 до 0830

ТВ Коперникус I.

РАДНЕ ГРУПЕ ПО ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

СЛОБОДНА РАДНА МЕСТА

ЈЕДИНСТВЕНА ЛИСТА ТЕХНОЛОШКИХ ВИШКОВА

ЛИСТА РАДНИКА СА НЕПУНИМ РАДНИМ ВРЕМЕНОМ

МОЈА ПРАВА СУ?

ЗАХТЕВ ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ


УПУТСТВО БОДОВАЊЕ

УПУТСТВО
ПОСТУПАК УТВРЂИВАЊА ТЕХНОЛОШКОГ ВИШКА

ОДЛУКЕ КОМИСИЈЕ

ИЗВОР: МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ

 

 

 

УСПРС на facebook - у

ТАКСА ЗА ТУМАЧЕЊЕ ПКУ

КАЛЕНДАР РАДА 2016//2017

ОСНОВНЕ ШКОЛЕ


СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

ДОПИС МИНИСТРА

 

ЗАХТЕВ ДИРЕКТОРУ

НОВИ ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ У ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ

ПУБЛИКАЦИЈА ПОСЛОВИ

ЗАКОН О ОСНОВАМА

СИСТЕМА ОБРАЗОВАЊА

И ВАСПИТАЊА

ЗАКОН

О ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ

ЗАКОН

О СРЕДЊЕМ ОБРАЗОВАЊУ

ЗАКОН О УЧЕНИЧКОМ

И СТУДЕНТСКОМ СТАНДАРДУ

СТРУЧНО УПУТСТВО О ФОРМИРАЊУ ОДЕЉЕЊА

 

ШКОЛСКА 2014/2015

СТРУЧНО УПУТСТВО О ФОРМИРАЊУ ОДЕЉЕЊА

ШКОЛСКА 2013/2014

ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC