Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Тренутно је 1 гост на вези

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас3021
mod_vvisit_counterЈуче1203
mod_vvisit_counterОве недеље3021
mod_vvisit_counterОвог месеца83806
mod_vvisit_counterУкупно4514401
 
 
Рационализација у просвети Штампај E-pošta

Да ли су сви отпоштовали упутство

   Пошто је 31.12.2009. године био последњи дан за пријављивање радника за долазак у пензију,у складу са Законом о пензијском и инвлидском осигурању, министар просвете упутио је допис школским управама којим је тражио да му се доставе подаци о томе колико је запослених поднело захтев за одлазак у пензију и како су директори тих установа организовали замену, односно како су извршили прерасподелу њихових часова/послова.Посебно је напоменуто да за директори не могу да расписују конкурс за попуну радних места са којих су радници отишли у пензију под овим условима. Овде можете преузети текст дописа.
Info USPRS
 

 
Посланица министра просвете Штампај E-pošta

У понедељак почиње школа

   После тронедељног распуста, ученици у понедељак полазе у школу. Министар Обрадовић каже да је, у случају новог таласа грипа, могућ још један прекид школске године.Школска година се наставља у понедељак, после распуста дугог три недеље, а уочи почетка наставе, прича се и о могућем новом распусту, због новог грипа

Детаљније...
 
Плате и пензије Штампај E-pošta

Какве везе има ММФ?

    Најаве премијера и министра економије да ће плате и пензије моћи да се одмрзну у другој половини године ако раст буде бар онолики колико се очекује, дакле 1,5%, а поготово ако је бржи - потпуно су неразумљиви. Поготово што се додаје да је за то ипак потребно и одобрење Међународног монетарног фонда. Шта има ММФ са платама?

Детаљније...
 
Словеначке пензије Штампај E-pošta

Да ли је проблем решен?

    После скоро 18 година, грађани Србије и Словеније требало би да почну да примају пензије које су зарадили у тим земљама, тврде званичници две државе.Споразум о социјалном осигурању је крајем септембра потписан у Словенији, а последњих дана прошле године ратификовао га је и парламент Србије. Остало је да то учини и парламент Словеније. Ова држава је последња бивша југословенска република са којом је Србија закључила такав споразум.

Детаљније...
 
Обарање рекорда Штампај E-pošta

Динар најслабији према евру

     Динар већ више дана значајно слаби у односу на евро, јер држава мења девизе у динаре како би исплатила кориснике буџета. И у петак наставља се пад динара.Динар ће сутра ослабити према евру за 0,23 одсто и званични средњи курс ће бити 97,2271 динара за евро, што је најслабија вредност домаће валуте према европској од увођења евра. Према званичном средњем курсу Народне банке Србије (НБС), евро ће вредети око 23 паре више него данас, када је курс 96,9951 динара за евро.

Детаљније...
 
Нова државна пљачка грађана Штампај E-pošta

Бензин иде на 110!

   Због раста курса долара и cене нафте на берзама гориво ће следеће недеље поскупети за око динар по литру. Држава подиже и акцизу за најмање јоš шест одсто! U Србији, већ сада, возачи плаћају најскупље гориво у Европи.  Бензин ће на пумпама у Србији већ у фебруару поскупети на 110 динара за литар! Министарка fинансија Диана Драгутиновић најавила је  да ће држава за највиšе месеc дана подићи акцизу на нафтне деривате у висини планиране инфлаcије за ову годину, која треба да буде 6 одсто. Истовремено, нафташи већ за следећу недељу најављују поскупљење горива од око једног динара, због редовне корекције цене деривата. Уз три динара, колико ће цену горива подићи нова акциза, у Србији ће следећег месеcа бензин на пумпама са садашњих 105,9 отићи на 110 динара за литар.

Детаљније...
 
Пољска неће набављати вакцине Штампај E-pošta

Министарка здравља против

      Пољска неће искористити масовну распродају вакцина против новог грипа, којих сада покушавају да се ослободе неке европске земље пошто су набавиле велике количине, ањихови грађани нису показали вољу да се вакцинишу.Фијаско акције вакцинације против грипа који изазива вирус типа А Х1Н1 признала је Француска која је набавила 94 милиона вакцина. На тај начин је свега пет милиона Француза пристало да се заштити од новог грипа. Вишак вакцина продају Немачка и Холандија, а сличан корак разматрају иШпанија и Велика Британија. Пољска која једина у Европској унији која није набавила вакцине за своје грађане нема намеру да ту прилику искористи, казао је  портпарол Министарства здравља Пјотр Олехно. "Не намеравамо да купујемо те вакцине од других држава", рекао је Олехно, а министарство је потврдило да више не преговара о набавци ни са фармацеутским компанијама.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1241 1242 1243 1244 1245 1246 1247 1248 1249 1250 Следећа > Крај >>

Резултати 14893 - 14904 од 14994

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Четвртак од 1900 до 1930

Субота од 0800 до 0830

ТВ Коперникус I.

РАДНЕ ГРУПЕ ПО ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

СЛОБОДНА РАДНА МЕСТА

ЈЕДИНСТВЕНА ЛИСТА ТЕХНОЛОШКИХ ВИШКОВА

ЛИСТА РАДНИКА СА НЕПУНИМ РАДНИМ ВРЕМЕНОМ

МОЈА ПРАВА СУ?

ЗАХТЕВ ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ


УПУТСТВО БОДОВАЊЕ

УПУТСТВО
ПОСТУПАК УТВРЂИВАЊА ТЕХНОЛОШКОГ ВИШКА

ОДЛУКЕ КОМИСИЈЕ

ИЗВОР: МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ

 

 

 

УСПРС на facebook - у

ТАКСА ЗА ТУМАЧЕЊЕ ПКУ

КАЛЕНДАР РАДА 2016//2017

ОСНОВНЕ ШКОЛЕ


СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

ДОПИС МИНИСТРА

 

ЗАХТЕВ ДИРЕКТОРУ

НОВИ ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ У ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ

ПУБЛИКАЦИЈА ПОСЛОВИ

ЗАКОН О ОСНОВАМА

СИСТЕМА ОБРАЗОВАЊА

И ВАСПИТАЊА

ЗАКОН

О ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ

ЗАКОН

О СРЕДЊЕМ ОБРАЗОВАЊУ

ЗАКОН О УЧЕНИЧКОМ

И СТУДЕНТСКОМ СТАНДАРДУ

СТРУЧНО УПУТСТВО О ФОРМИРАЊУ ОДЕЉЕЊА

 

ШКОЛСКА 2014/2015

СТРУЧНО УПУТСТВО О ФОРМИРАЊУ ОДЕЉЕЊА

ШКОЛСКА 2013/2014

ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC