Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Тренутно је 17 гостију на вези

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас1007
mod_vvisit_counterЈуче987
mod_vvisit_counterОве недеље1007
mod_vvisit_counterОвог месеца56731
mod_vvisit_counterУкупно4753733
 
 
Од бубања нема знања Штампај E-pošta

Отворено писмо министру просвете

    Недавно основана подружница Друштва за српски језик и књижевност Србије за Моравички округ упутила је у понедељак отворено писмо Министарству просвете и осталим образовним институцијама које учествују у креирању наставних планова и програма. Истичу да досадашња реформа образовања није дала никакве резултате и да је чак смањена читалачка писменост ученика. Професори матерњег језика сматрају да је крајње време да у креирању наставног програма „активно, а не формално, учествују они који тај програм реализују и који су свесни његове неприлагођености узрасту ученика“.

Детаљније...
 
Одлука коначна Штампај E-pošta

У клупама друге школе

  После тронедељног распуста у понедељак се на наставу вратила већина београдских школараца. У клупе нису поново сели једино ученици првог четири ОШ "Змај Јова Јовановић" на Вождовцу. Њихови родитељи не желе да се њихово одељење расформира, па су одлучили да их упишу у другу школу. До сада су они са прекидима изгубили 16 радних дана!  Према речима Весне Животић, директора ОШ "Змај Јова Јовановић" за "прво четири" не постоји решење, поготово не оно које ће они да прихвате. Она тврди да је министар просвете Жарко Обрадовић одбио захтев градоначелника Београда Драгана Ђиласа да ово одељење опстане тако што би се финансирало из градске, уместо из републичке касе.

Детаљније...
 
Панчево Штампај E-pošta

Школа „пропала” кроз буџетску рупу

    Око 700 ученика панчевачке Пољопривредне школе ,,Јосиф Панчић”није јуче село у клупе, након окончања зимског распуста. Разлог – три од шест павиљона зграде озбиљно је оштећено после недавних киша и снегова. Директор Миодраг Радојковић за сада верује у обећање мајстора да ће објекти бити оспособљени за наставу до наредног понедељка, али стрепи од наредних киша и снегова. Још више га брине што нико од градских и просветних власти није понудио помоћ (ови радови ће бити плаћени средствима која су прикупили родитељи ученика), а ђаци ће, и после интервенције мајстора, наставу слушати у и даље неусловним и небезбедним учионицама.

Детаљније...
 
Наставници против вакцине! Штампај E-pošta

"Press"

    Идеја о организованој вакцинацији ученика против новог вируса грипа А (Х1Н1) у школама и диспанзерима је сулуда и непотребна, кажу представници синдиката просвете. Просветари тврде да је већина родитеља против вакцинације и да би таква врста кампање сигурно доживела фијаско.

Детаљније...
 
Коментар дана Штампај E-pošta

Увезли сте вакцине, и то је добро - али сте заборавили да увезете и епидемију!

     Да би се прогласила епидемија, потребно је да оболи 10% становништва. Да ли у Србији има 750.000 оболелих од тзв. грипа?!? Баш лепо и на практичним примерима учимо децу, како се одвија живот у Србији. Може овако, а може и друкчије. Па када се већ нешто договоримо, може да се поштује али и не мора. Како се коме чини. Правила не постоје, закони се не поштују, нема апсолутно никакве одговорности. Раније започињемо распуст због "претеће" & "страшне" епидемије, а исти дан се организују чопоративне новогодишње прославе по школама (јер је министарство јелте, издало само препоруку против масовних окупљања). Притом нико не размишља како ће завршити полугодиште.

Детаљније...
 
Ђаци кренули у школе Штампај E-pošta

Ускоро почиње вакцинације школске деце

    После тронедељног зимског распуста, продуженог због новог грипа, ђаци поново у клупама. За разлику од претходних година, неће бити паузе између првог и другог полугодишта. После продуженог распуста, од три недеље, ђаци кренули у школе. Прво и друго полугодиште биће састављено, што значи да ће друго полугодиште почети 25. јануара, односно 18. јануара за ђаке у војвођанским школама. Министарство просвете у сарадњи са епидемиолозима и Министарством здравља пратиће развој грипа.Почетком другог школског полугодишта планира се вакцинација школске деце, односно деце основних и средњих школа, а дан вакцинације биће утврђен у среду на састанку Радне групе Министарства здравља за праћење пандемије новог грипа, рекао је члан Радне групе Владимир Петровић.

Детаљније...
 
Ускоро "пребројавање" вакцина Штампај E-pošta

Кон: Нема одустајања од вакцинације

  Одлука о набавци вакцина против вируса Х1Н1 биће заснована на заштити здравља грађана и њиховог новца у буџету, поручио министар Милосављевић. Постоји могућност отказивања половине наручених вакцина, изјавила Светлана Вукајловић. Министар здравља Србије Томица Милосављевић рекао је да ће "наредних дана и недеља" бити донета одлука о потребној количини вакцина против новог грипа Х1Н1 и да ће се водити рачуна о заштити здравља грађана, али и њиховог новца.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1241 1242 1243 1244 1245 1246 1247 1248 1249 1250 Следећа > Крај >>

Резултати 14893 - 14904 од 15057

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Четвртак од 1900 до 1930

Субота од 0800 до 0830

ТВ Коперникус I.

РАДНЕ ГРУПЕ ПО ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

СЛОБОДНА РАДНА МЕСТА

ЈЕДИНСТВЕНА ЛИСТА ТЕХНОЛОШКИХ ВИШКОВА

ЛИСТА РАДНИКА СА НЕПУНИМ РАДНИМ ВРЕМЕНОМ

МОЈА ПРАВА СУ?

ЗАХТЕВ ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ


УПУТСТВО БОДОВАЊЕ

УПУТСТВО
ПОСТУПАК УТВРЂИВАЊА ТЕХНОЛОШКОГ ВИШКА

ОДЛУКЕ КОМИСИЈЕ

ИЗВОР: МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ

 

 

 

УСПРС на facebook - у

ТАКСА ЗА ТУМАЧЕЊЕ ПКУ

КАЛЕНДАР РАДА 2016//2017

ОСНОВНЕ ШКОЛЕ


СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

ДОПИС МИНИСТРА

 

ЗАХТЕВ ДИРЕКТОРУ

НОВИ ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ У ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ

ПУБЛИКАЦИЈА ПОСЛОВИ

ЗАКОН О ОСНОВАМА

СИСТЕМА ОБРАЗОВАЊА

И ВАСПИТАЊА

ЗАКОН

О ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ

ЗАКОН

О СРЕДЊЕМ ОБРАЗОВАЊУ

ЗАКОН О УЧЕНИЧКОМ

И СТУДЕНТСКОМ СТАНДАРДУ

СТРУЧНО УПУТСТВО О ФОРМИРАЊУ ОДЕЉЕЊА

 

ШКОЛСКА 2014/2015

СТРУЧНО УПУТСТВО О ФОРМИРАЊУ ОДЕЉЕЊА

ШКОЛСКА 2013/2014

ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC