Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас1696
mod_vvisit_counterЈуче3270
mod_vvisit_counterОве недеље7956
mod_vvisit_counterОвог месеца88512
mod_vvisit_counterУкупно4634650
 
 
Интервју: Проф. Љубиша Рајић Штампај E-pošta

Власт не брине ни за државу ни за народ

    Наша политичка елита већма није интелектуално дорасла садашњој ситуацији, пречесто гледа само свој сопствени интерес, баш је брига и за државу и за народ, бахата је у свом незнању и презиру према стручности и хоће око себе само послушнике. Часних изузетака има, али су они баш то, изузеци – каже у разговору за Љубиша Рајић, професор Филолошког факултета у Београду.

Детаљније...
 
Миљеници државе Штампај E-pošta

Размажени расипници

  Монопол  који у многим сегментима пословања данас има држава није, ипак, био довољан разлог да српска јавна предузећа раде позитивно. Последњи подаци говоре да од 590 фирми које данас под окриљем државе, на разним нивоима, послују у Србији чак њих 580 раде уз губитке.

Детаљније...
 
Брука и срамота! Штампај E-pošta

Влада пала на уцену ЕПС-а

   Влада Србије, надлежна министарства, али и пословодство Електропривреде Србије успели су јуче да се договоре са Синдикатом ЕПС-а, тако да најављеног генералног штрајка неће бити! Док грађане Србије и богате и сироте чека поскупљење струје од 10 посто, радницима ЕПС-а, тако највероватније, следи повећање плата и исплата топлог оброка и регреса! И док је у Србији, бар према статистици, просечна нето зарада била тек изнад 29.000 динара, из Владе Србије је стигла потврда да се распон бруто зарада у ЈП ЕПС у прошлој години кретао од 34.250 динара до чак 493.228 динара!

Детаљније...
 
Ђаци у клупама у понедељак Штампај E-pošta

Мож' да бидне , не мора да значи

  После зимског распуста, који је био продужен због новог грипа, у понедељак наставак првог полугодишта. Школа у Војводини почиње 15. јануара без паузе између првог и другог полугодишта. Министар Обрадовић најављује вакцинацију ђака.После тронедељног зимског распуста и померања календара рада због ширења новог грипа, прво полугодиште за ученике основних и средњих школа у Србији биће настављено сутра и трајаће до 22. јануара. "У школама у Војводини прво полугодиште трајаће до 15. јануара, на основу одлуке Покрајинског секретаријата за образовање, а уколико епидемиолози процене да нови грип није заустављен и да се и даље шири, Министарство просвете предузеће одговарајуће мере, укључујући и поновни прекид наставе", рекао је Обрадовић. Због ширења новог грипа, јесењи и зимски распуст трајали су дуже, па деца треба да надокнаде неколико радних рада. У припреми је сажимање наставног плана и програма, како би ђаци током редовног трајања другог полугодишта могли да савладају изгубљене часове.

Детаљније...
 
Тата, у ћошак! Штампај E-pošta

Измене Закона о породици

    Измене Закона о породици предвиђају да држава може да забрани насилном родитељу да приђе детету, да он може да буде избачен из куће, па чак и да му се дете одузме ако не обавља своју улогуРодитељи који физички кажњавају своју децу ускоро би могли и да остану без њих! Измене Закона о породици предвиђају да држава може да забрани насилном родитељу да приђе детету, да он може да  буде избачен из куће, па чак и да му се дете одузме ако своју улогу не обавља на прави начин. Тако ће и Србија од ове године применити мере које важе у многим земљама света, као што су, рецимо, Канада или Нови Зеланд.

Детаљније...
 
И до 1.700 динара тешко Штампај E-pošta

Држава инвалидима узима трећину новца од акција

     Особе са инвалидитетом које нису у могућности да саме на шалтерима пошта преузму својих 1.700 динара из Приватизационог регистра, трећину добијене суме даће на судске трошкове.Наиме, морају овластити неку другу особу да уместо њих подигне новац и потврду о власништву над пакетом акција НИС-а, а таква процедура у суду кошта 560 динара!

Детаљније...
 
Здравствени проблеми школараца Штампај E-pošta

Превише седења за компјутером криви кичму

  Број деце са деформитетом кичменог стуба порастао је у последњих 10 година за скоро седам одсто. Најчешћа дијагноза је сколиоза, према подацима Инстута за јавно здравље Др Милан Јовановић Батут, а више је девојчица него дечака са овим проблемима. И 2007. и 2008. години, од прегледаних скоро 400 хиљада основаца и средњошколаца, четвртина је имала неки од три поремећаја кичменог стуба, сколиозу, кифозу или лордозу. За то је криво предуго седење испред компјутера и телевизора, а са друге стране недовљно физичке активности у школи, каже виши физиотерпеут Милан Стјепановић.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1241 1242 1243 1244 1245 1246 1247 1248 1249 1250 Следећа > Крај >>

Резултати 14893 - 14904 од 15027

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ

Четвртак од 1900 до 1930

Субота од 0800 до 0830

ТВ Коперникус I.

РАДНЕ ГРУПЕ ПО ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

СЛОБОДНА РАДНА МЕСТА

ЈЕДИНСТВЕНА ЛИСТА ТЕХНОЛОШКИХ ВИШКОВА

ЛИСТА РАДНИКА СА НЕПУНИМ РАДНИМ ВРЕМЕНОМ

МОЈА ПРАВА СУ?

ЗАХТЕВ ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ


УПУТСТВО БОДОВАЊЕ

УПУТСТВО
ПОСТУПАК УТВРЂИВАЊА ТЕХНОЛОШКОГ ВИШКА

ОДЛУКЕ КОМИСИЈЕ

ИЗВОР: МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ

 

 

 

УСПРС на facebook - у

ТАКСА ЗА ТУМАЧЕЊЕ ПКУ

КАЛЕНДАР РАДА 2016//2017

ОСНОВНЕ ШКОЛЕ


СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

ДОПИС МИНИСТРА

 

ЗАХТЕВ ДИРЕКТОРУ

НОВИ ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ У ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ

ПУБЛИКАЦИЈА ПОСЛОВИ

ЗАКОН О ОСНОВАМА

СИСТЕМА ОБРАЗОВАЊА

И ВАСПИТАЊА

ЗАКОН

О ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ

ЗАКОН

О СРЕДЊЕМ ОБРАЗОВАЊУ

ЗАКОН О УЧЕНИЧКОМ

И СТУДЕНТСКОМ СТАНДАРДУ

СТРУЧНО УПУТСТВО О ФОРМИРАЊУ ОДЕЉЕЊА

 

ШКОЛСКА 2014/2015

СТРУЧНО УПУТСТВО О ФОРМИРАЊУ ОДЕЉЕЊА

ШКОЛСКА 2013/2014

ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC