Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас2209
mod_vvisit_counterЈуче1232
mod_vvisit_counterОве недеље6298
mod_vvisit_counterОвог месеца20890
mod_vvisit_counterУкупно5113813
 
 
Најновија вест Штампај E-pošta

17:21

Данас за сутра!!

Управо је стигла вест у нашу редакцију да је из кабинета министра просвете, телефоном наравно, стигло кратко обавештење које гласи:“Састанак са синдикатима одржаће се сутра у Министарству финансија, са почетком у 12,30 часова“.Нaравно, синдикати ће се одазвати позиву, али Унија ништа неће потписати пре него што се о томе изјасни Главни одбор.Узгред, ово није први, а ни последњи пут да се састанци, на којима треба расправљати о веома важним питањима, заказаују телефоном.Благо речено неозбиљно и неодговорно.
Info USPRS

 
Спор на Филозофском факултету Штампај E-pošta

Асистент одбио да буде референт

     Мр Дејан Огњановић (37) из Ниша оптужио је проф. др Драгану Машовић, шефицу Департмана за англистику, и др Момчила Стојковића, декана Филозофског факултета, да нису хтели да распишу конкурс за асистента на предмету америчка књижевност, те да је због тога изгубио посао. Он је одбио да ради у студентској служби Филозофског факултета и после 10 година остао је без посла.
 

 

Детаљније...
 
Хиперпродукција диплома Штампај E-pošta

Никад лакше до титуле доктора!

    На два приватна универзитета у Србији, за претходне три године, одбрањено је између 150 и 200 доктората! Да ту нису „чиста посла" најбоље говори податак да је уобичајена пракса да на једном факултету годишње докторира највише 15 кандидата. Стручна јавност упозорава да је у питању хиперпродукција доктора наука и доводи у сумњу кредибилитет ових диплома!

Детаљније...
 
Универзитет у Београду Штампај E-pošta

Без нових стандарда за докторанте

Иако је почетком године требало да ступе на снагу нови стандарди за докторске студије, Београдски универзитет предложио измену програма студија јер би стандарди довели у опасност наставу на већини факултета. Почетком ове године требало је да ступе на снагу нови стандарди Националног савета за високо образовање за докторске студије. Предвиђено је да ментор има најмање пет радова на међународним листама.
 

Детаљније...
 
Упис у средњу школу Штампај E-pošta

Комисија прави план за полагање мале матуре

   Садашњи ученици седмог разреда ће од наредне школске године уместо квалификационог полагати завршни испит. Циљ мале матуре је да провери функционално знање ђака, тако да ће ученици морати да покажу шта знају из више предмета, а не само из математике и српског језика као што је био случај до сада. Такође, ђаци који буду одлучили да упишу Гимназију радиће по новом реформисаном плану и програму.
 

Детаљније...
 
Деца не могу у два вртића у Пожаревцу Штампај E-pošta

Отворили обданиште без употребне дозволе

   Два вртића у Пожаревцу свечано су отворена пре неколико месеци, али деца још не могу да бораве у њима, јер немају употребну дозволу. Објекат за смештај једне групе деце предшколског узраста, званично отворен 16. јуна у реконструисаној згради старе касарне, као и дограђени објекат у вртићу „Пчелица”, званично пуштен у рад 15. октобра, и даље су празни, иако је планирано да у њима борави више од стотину малишана.

Детаљније...
 
Сређивање вртића на Земунском кеју Штампај E-pošta

„Грчко обданиште“ готово за месец дана

   Најзад су почели радови у такозваном „Грчком обданишту” на Земунском кеју. Ако раднике послуже временски услови, вртић ће за најкасније месец дана бити предат Граду, па ће тамо уместо радника бити деца.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1241 1242 1243 1244 1245 1246 1247 1248 1249 1250 Следећа > Крај >>

Резултати 14893 - 14904 од 15206
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC