Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас1489
mod_vvisit_counterЈуче1611
mod_vvisit_counterОве недеље3100
mod_vvisit_counterОвог месеца25235
mod_vvisit_counterУкупно5160624
 
 
Све је на продају?! Штампај E-pošta

Све је на продају?!

Протест испред Железничко-техничке школе у Београду

Унија синдиката просветних радника Србије је иницирала дводневно окупљање  испред  ове школе, 23.1.2018 и 24.1.2018. ради подршке свим запосленима и ученицима  који су доведени у ситуацију без преседана. 

Наиме, на сајту  Коморе извршитеља Србије 26. децембра 2017.  постављен је оглас о заказаној јавној продаји Железничко - техничке школе у Београду. Јавни извршитељ Ратко Видовић објавио јавно надметање са почетном ценом од 338.319.655 динара. Ову информацију, запослени у школи, сазнали су у недељу 21. јануара 2018. године и то неформалним путем. 

Да ли је у реду да Железница Србије своје дугове намирује продајом школе?

Да ли је у реду да школа „оде на добош“?

Да ли ће држава да реши проблем?

Надамо се да ћемо ускоро добити одговоре.

председник Уније синдиката школа Београда Миљан Мићуновић

 
САОПШТЕЊЕ КОЛЕКТИВА Штампај E-pošta

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Железничка техничка школа је јединствена образовно-васпитна установа у Србији. Школовање кадрова за потребе железнице почело је 1881. године када је основана Књажевска српска железничка и трговачка школа у Београду. Традација образовања кладрова за потребе железнице је изузетно богата, а наша школа је тој традицији дала велики допринос. 

Данас Железничка техничка школа образује кадрове у три подручја рада: саобраћаја, електротехнике и машинства. Ученици наше школе оспособљавају се за широк спектар занимања неопходних железници: отправници возова, транспортни комерцијалисти, машиновође, возовође, кондуктери, електротехничари телекомуникација и електротехничари сигнално-сигурносних постројења.

У понедељак 22. 01. 2018. године, наставници, наставно особље и ученици наше школе обавештени су од стране директора да је за среду  24. 01. 2018. заказана јавна продаја Железничке техничке школе у Београду. Наглашавамо да смо ову информацију добили само три дана пред извршење пресуде, односно прво јавно надметање.   

Република Србија је, одлуком Привредног суда, власник непокретне имовине Железничке техничке школе, као и Високе железничке школе струковних студија од 1993. године.

Желимо да истакнемо чињеницу да се зграда Железничке техничке школе у Београду бесправно води у Катастру РС године као власништво Железнице Србије АД. Подаци о томе ко је извршио пренос власништва имовине Републике Србије на Железницу Србије АД нису познати. 

Дакле, недопустиво је да они који нису званични власници намирују своја дуговања распродајом туђег власништва и образовно-васпитне институције са дугом традицијом и евидентним резултатима. С обзиром да живимо у држави у којој се поштују  људска и дечја права, очекујемо да ће Република Србија заштитити не само своју имовину, већ и ученике, студенте и запослене професоре у обе реномиране институције. 

У Београду, 22.01.2018. године

Колектив Железничке техничке школе 

 
ШКОЛА НА ЈАВНОЈ ПРОДАЈИ У СРЕДУ Штампај E-pošta

Продаја зграде Железничко-техничке школе у среду, синдикати упутили писмо министру

Комора извршитеља Србије објавила је оглас о јавној продаји Железничко-техничке школе у Београду. Информацију да је јавна продаја заказана за среду 24. јануар, запослени у школи сазнали су јуче.

Синдикати оштро реагују и у писму упућеном министру просвете питају да ли ће запослени, заједно са ученицима, бити подстанари по београдским школама које имају слободног простора.

Надлежни у Министарству траже решење за новонастали проблем.

Извор: РТС

 
МИНИСТРУ ПРОСВЕТЕ Штампај E-pošta

МИНИСТРУ ПРОСВЕТЕ

ИНФО УСПРС

 
I КРАГУЈЕВАЧКА ГИМНАЗИЈА Штампај E-pošta

ПОМОЋ ПРВОЈ КРАГУЈЕВАЧКОЈ ГИНАЗИЈИ

ИНФО УСПРС

 
ЧЕСТИТКА Штампај E-pošta

ЧЕСТИТКА

Унија синдиката просветних радника Србије честита нашој колегиници на великом успеху у промоцији српског образовања у свету.

Колегиница Жељана Радојичић - Лукић је уложила пуно преданости и љубави и резултат није изостао. На такав начин је поново показала да се српско образовање темељи на одличним учитељима и васпитачима, на њиховом ентузијазму, захваљујући коме постижу запажене успехе, упркос ресорном министарству, које не треба будити из зимског сна.

У прилогу се налази позив за подршку и линкови на којима можемо подржати нашу колегиницу.

http://www.globalteacherprize.org/finalist/zeljana-radojicic-lukic/

 

ИНФО-УСПРС

 
ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ - САОПШТЕЊЕ Штампај E-pošta

 ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ 

ИНФО УСПРС

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 12 од 15221
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC