Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Тренутно је 8 гостију на вези

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас64
mod_vvisit_counterЈуче1019
mod_vvisit_counterОве недеље5490
mod_vvisit_counterОвог месеца30860
mod_vvisit_counterУкупно4036524
 
 
ЗАЈЕЧАР Штампај E-pošta

УСПРС: Школе у Зајечару дугују ЕПС-у више од 17 милиона динара

Председник ГО Уније синдиката просветних радника Србије Зајечар Горан Манојловић изјавио је да 18 зајечарских школа због неплаћених рачуна за струју дугује 17,7 милиона динара Електропривреди Србије.

Манојловић је за Градски биро рекао да и да су рачуни шест школа у овом граду блокирани  због 5,7 милиона динара дуга за комуналне услуге, али и друга потраживања.

Детаљније...
 
НЕОДГОВОРНОСТ Штампај E-pošta

Извршитељи закуцали на врата зајечарских школа

Због неодговорности локалне власти 18 школа у Зајечару дугује 17,7 милиона динара Електропривреди Србије што може угрозити њихов рад, упозоравају представници Градског одбора Уније просветних радника Србије.

Детаљније...
 
КОСТ Штампај E-pošta

КОСТ

Нова коска, што је бачена од стране Министарства просвете, а да се узнемире духови; да задрхти, током распуста, и мало, и велико: и деца, и родитељи, и просветни "јадници" јесте нови "хатишериф" министра у оставци (ако уопште оде), по коме се распуштају школе испод 400 ученика, а норме у свим разредима тј. одељењима, пер капитам, повећавају...

И тако, ни пар недеља годишњег одмора, просветна сиротиња, није мирна; па када већ нема средстава за летовање, има бар зебњу, зиму у срцу и стрепњу до почетка школске године - да ли ће њена плата, мања од плате чобанина, бити додатно смањена.

Ја, дакле, као припадник најниже касте у јавном сектору, осећам, стога, потребу да изразим "дивљење" према "часној" намери нашег министра, да поред свих неиспуњених обећања, уз претходна смањења плата и норми, у свој аманет приложи и ове "драге" летње дарове...

Милош Галетин

 
РЕЧЕНО И ПРЕЋУТАНО Штампај E-pošta

РЕЧЕНО И ПРЕЋУТАНО

Школски распуст увелико траје а у просвети вести сустижу једна другу. Најновија је да ће бити угашене школе које имају мање од 400 ђака, али нико не зна колико је таквих школа.

У просвети у Србији више од 16.000 људи ради на одређено време, многи раде са пет или десет одсто норме, док се паралелно у систем уводе нови људи, што компромитује причу о смањењу трошкова у овој области.

Шта су главни разлози слабог учинка досадашњих министара просвете, какву особу просветари очекују на месту пвог човека просвете, да ли је читав систем са 140 хиљада запослених и милион ђака и студената талац експеримената и неуспелих скупих пројеката, нека су од питања за госте емисије Речено и прећутано 18.07.2016: Александра Липковског, председник Националног просветног савета и Јасну Јанковић, председника Уније синдиката просветних радника.

Аутор и водитељ: Дијана Ивановић

Извор: Радио Београд 2

 
ЗА ИМЕ БОГА ИДИ! Штампај E-pošta

ЗА ИМЕ БОГА ИДИ!

ИНФО УСПРС

 
СТРУЧНО УПУТСТВО Штампај E-pošta

 СТРУЧНО УПУТСТВО О ФОРМИРАЊУ ОДЕЉЕЊА

ИНФО УСПРС

 
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ Штампај E-pošta

 КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ

ИНФО УСПРС

 

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 12 од 14684
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC