КРИТИКЕ УРОДИЛЕ ПЛОДОМ Штампај E-pošta

 Критике министра уродиле плодом

 
Министар просвете, науке и технолошког развоја Томислав Јовановић изјавио је да је потребно да се повећа фонд часова српског језика, те да је српски језик важан за очување личног и националног идентитета. Он је истакао да не смемо да будемо држава која има најмање часова матерњег, односно српског језика.
 
 

 

 
КРАГУЈЕВАЦ Штампај E-pošta

Протест због суспензије професорке

Испред зграде Шумадијског управног округа одржан је протест просветних радника који су изразили незадовољство због суспензије професорке енглеског језика у Книћу.

Оцењено је да је оваква мера изречена неоправдано и под притиском Школске управе и републичке инспекције.

 
ДОБИЛИ НУЛУ Штампај E-pošta

Протест крагујевачких просветара због лоших оцена

Представници просветара су школској управи и инспекторима предали папир на којима су исписане оцене њиховог рада у 13 ставки, од којих су им у девет случајева дали оцену - нула.

 
ЈОШ НЕПИСМЕНИЈИ Штампај E-pošta

ЈОШ НЕПИСМЕНИЈИ

Уместо да чињеница да је трећина ђака функционално неписмена упали аларм у школству, просветне власти одлучиле су да их учине још неписменијима тако што ће да смање број часова српског језика. У средњим стручним школама, посебно медицинским, од септембра ће, уместо три, ученици да похађају два часа српског језика недељно.

 
Министар обећао Штампај E-pošta

 Министар обећао: Часови српског биће спасени

Министар обећао да ће обим наставе матерњег језика у стручним школама остати исти. Опасно је да деца знају да заврћу шрафове, а да не знају ништа о култури.

 
КРАГУЈЕВАЦ - ПОЗИВ Штампај E-pošta

ПОЗИВ,

Свим просветним радницима у Крагујевцу!

На састанку ГО Уније синдиката просветних радника Крагујевца, одржаном у понедељак, 31.3.2014. године у Првој крагујевачкој гимназији, анализирано је понашање ШУ у Крагујевцу и републичких просветних инспектора. Састанку је присуствовала и колегиница из Средње школе у Книћу. Чланови Главног Одбора су пажљиво саслушали излагање наше колегинице, која се нашла у веома незавидној ситуацији. Закључили су да се тако нешто може догодити сваком просветном раднику у Крагујевцу и Србији. Мишљења су да колегиница није заслужила меру суспензије која јој је изречена крајње злонамерним тумачењем и интерпретацијом Закона од стране директора и под притиском републичког инспектора и Школске управе у Крагујевцу. Убеђени смо да је реч о закулисним радњама и предложено је да се у решавање овог проблема укључе и организације које се баве заштитом права ромске популације.

Ово није први случај неодговарајућег понашања републичке инспекције која одуговлачи случајеве и поступа „по наруџбини“ као и Школске управе чије се понашање отргло свакој контроли. Навешћемо само најсвежије случајеве из ОШ „Радоје Домановић“, ОШ „Трећи крагујевачки батаљон“, ОШ „Станислав Сремчевић“, ОШ Свети Сава“, Политехничке школе, Друге крагујевачке гимназије...

Главни Одбор Уније синдиката просветних радника Крагујевца позива све запослене у школама у Крагујевцу да се 15. априла, у 12 часова окупимо на платоу испред СО Крагујевац. Одатле би прошетали до зграде Школске управе да извршимо ЕКСТЕРНУ ЕВАЛУАЦИЈУ Школске управе у Крагујевцу и републичке инспекције!

Поручимо им да смо ми наставници и васпитачи деце, фини свет и да нисмо хулигани! Не припадамо ниједној „навијачкој групи“ и не заслужујемо да се ико на такав начин понаша према нама! Рецимо им јасно да је било доста! Нека раде нешто корисно уколико умеју а наставнике нека оставе, да на миру раде свој посао.

У Крагујевцу, 31.3.2014. године

ГО УСПРК, председник Милан Јевтић

 
ПОРТФОЛИО Штампај E-pošta

ПОРТФОЛИО

ИНФО УСПРС

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 12 од 13485
ATEC Technologies
ATEC Technologies ATEC