Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Тренутно је 21 гостију на вези

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас600
mod_vvisit_counterЈуче1597
mod_vvisit_counterОве недеље7137
mod_vvisit_counterОвог месеца40637
mod_vvisit_counterУкупно3326844
 
 
ДОПИС ПРЕМИЈЕРУ СРБИЈЕ Штампај E-pošta

 ДОПИС ПРЕМИЈЕРУ СРБИЈЕ

ИНФО УСПРС

 
Састанак просветних инспектора Штампај E-pošta

 Састанак просветних инспектора

Помоћник министра за инспекцијске послове др Зоран Костић са сарадницима одржао је данас састанак са локалним, покрајинским и републичким просветним инспекторима за предшколско, основно, средње и високо образовање, као и за ученички и студентски стандард. У уводом делу скупа, присутнима се обратио и министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић. Министар Вербић је истакао да је потребно унапредити рад просветне инспекције, што потврђује и формирање новог посебног Сектора за инспекцијске послове. Министар је нагласио да се развојем информационог система и е-инспекције може  унапредити рад просветних инспектора, али да је потребно појачати превентивно деловање инспекције.

Детаљније...
 
САОПШТЕЊЕ Штампај E-pošta

САОПШТЕЊЕ

Данас, 25.маја 2015. године, министар просвете је примио на разговор представнике репрезентативних синдиката просвете. Теме разговора су биле актуелни проблеми у образовању. Констатован је незадовољавајући напредак у изради Закона о платним разредима и групама, као и да је неопходно убрзати рад на његовој изради, јер би његова примена увела принцип праведности код просветних радника.

Убрзо ће бити израђен Нацрт новог Закона о основама система образовања и васпитања, у чијим изменама су учествовали сви синдикати. Измењено је пуно чланова и са Нацртом ће синдикати бити упознати пре јавне расправе.

Висина помоћи просветних радника, предвиђена Споразумом о решавању спорних питања, биће утврђена у преговорима са премијером.

Правилници о критеријумима и стандардима за финансирање установа, које обављају делатност основног и средњег образовања и васпитања, према речима министра, нису донети са намером да се на такав начин врши рационализација. И у самом Министарству су уочени бројни недостаци у Правилницима, а који ће бити отклоњени. На иницијативу синдиката, ови Правилници ће бити промењени до почетка примене.

На састанку је било говора и о Нацрту новог Закона о максималном броју запослених у јавном сектору. Министар је изјавио, да ће тај Закон, представљати замену за Уредбу о забрани запошљавања у јавном сектору; Што се тиче укрупњавања норме и рационализације, договорено је формирање радне групе, која ће за то бити задужена. Министар нас је обавестио и да су припремљене отпремнине за 102 запослена, који су у потпуности остали без норме часова.

У Београду,25.маја 2015.

ИНФО УСПРС

 
РАЗГОВОРИ СА СИНДИКАТИМА Штампај E-pošta

РАЗГОВОРИ СА СИНДИКАТИМА

У циљу реализације потписаног Споразума о решавању спорних питања, са циљем јачања социјалног дијалога, министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић одржао је данас састанак са представницима репрезентативних синдиката у просвети - Синдиката образовања Србије, Гранског синдиката просветних радника Србије „Независност“, Уније синдиката просветних радника Србије и Синдиката радника у просвети Србије.

Представници Министарства и синдиката сагласили су се да је што пре потребно наставити рад на изради платних разреда и група у јавном сектору. На састанку је разговарано и о правилницима о цени услуга у основном и средњем образовању. Представници синдиката су истакли да је неопходно што пре донети посебне колективне уговоре у високом образовању, студентском стандарду и предшколском васпитању и образовању. На састанку се разговарало и о другим питањима од значаја за област образовања.

Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

 
САСТАНАК Штампај E-pošta

САСТАНАК СА ПОМОЋНИКОМ МИНИСТРА ЗА ФИНАНСИЈЕ

Данас 20.5.2015.године, одржан је састанак са помоћником министра просвете за финансије, Зораном Тубићем. Унију синдиката просветних радника Србије су представљали Владимир Аџић и Звонимир Јовић.

На састанку је било речи о новим Правилницима о критеријумима и стандардима за финансирање установа које обављају делатност основног и средњег образовања и васпитања, проблемима везаним за исплату преконормног рада и часова одељењског старешине, у појединим школским управама.

Помоћнику министра су, у писаној форми, предате све примедбе, које су чланови синдиката доставили, а односе се на поменуте проблеме.

Зоран Тубић се обавезао да ће их размотрити и о томе обавестити УСПРС или заказати нови састанак.

На крају је договорено да се овакав вид сарадње настави, јер различитих проблема је много и ваља их што пре решавати.

ИНФО УСПРС

 
 
ПОПРАВНИ ЗА УЏБЕНИКЕ Штампај E-pošta

Закон о уџбеницима мора на поправни

Родитељи ђака знају да је ово доба године када се наручују уџбеници за следећу школску годину. Ове године нове уџбенике требало је набавити по новом закону, али је закон пре недељу дана повучен на дораду. О разлозима за ту одлуку се у јавности спекулише, а министар просвете најавио је да ће закон ипак бити спреман за нову школску годину и да ће се око промена консултовати са свим заинтересованим странама.

Предлог Закона о уџбеницима мора на поправни. Књиге треба да се раде по мери ученика, али и оних који са децом раде у школи и кући. Родитељи их купују, а тврде да се најмање питају.

 

Детаљније...
 
2000 МЕСТА МАЊЕ Штампај E-pošta

За ђаке 2.000 места мање

Мали матуранти ове године мораће пажљивије да бирају школу у коју желе да се упишу, јер је деце за око 1.000 више, а слободних места за 2.000 мање него прошле године. Клупа ће бити више него довољно, јер осми разред завршава 69.000 ученика, а у гимназијама и средњим стручним школама има 75.000 слободних места. Прошле године, било је 68.000 осмака, а 77.000 места у првом разреду.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 12 од 14245
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC