Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Тренутно је 46 гостију на вези

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас1690
mod_vvisit_counterЈуче2553
mod_vvisit_counterОве недеље4243
mod_vvisit_counterОвог месеца26467
mod_vvisit_counterУкупно3604402
 
 
Школе штрајкују 28. октобра Штампај E-pošta

Школе штрајкују 28. октобра, запослени од Вербића траже смену директора

Школе у Војводини, али и широм земље организоваће 28. октобра штрајк упозорења због незадовољства стањем у просвети.

Репрезентативни синдикати се буне јер Влада не поштује обећања које је дала просветним радницима о, између осталог, доношењу закона о платним разредима, а како за 021 каже председник Синдиката просветних радника у Банату Звонимир Јовић, министру просвете Срђану Вербићу предат је списак са именима неколико директора који запошљавају преко норме и дуже су на власти од законски дозвољеног периода.

Детаљније...
 
Штрајк упозорења Штампај E-pošta

Штрајк упозорења у школама 28. октобра

Представници Синдиката просветних радника Баната Јасна Јанковић и Звонимир Јовић најавили су данас да ће просветари 28. октобра одржати штрајк упозорења незадовољни третманом од стране државе.

Тог дана неће бити одржан први час у преподневној и први у поподневној смени.

Детаљније...
 
САМО СЛОВО НА ПАПИРУ! Штампај E-pošta

Просветари упозоравају државу

Од петомесечног и најдужег штрајка у историји просвете прошло је скоро пола године, а обећања Владе Србије и даље су само слово на папиру.

 

Извор: Н1

 
СРАМНО Штампај E-pošta

Колико је Србији школство битно најбоље показује ова мапа

Србија је једина земља у Европи у којој је забележено смањење плата просветара (реч је о основним и средњим школама) за више од један одсто у периоду 2014-2015.

Детаљније...
 
ВЕЋЕ ПЛАТЕ У 2016.? Штампај E-pošta

2016. веће плате искључиво за наставнике, здравствене раднике…

На сваких пет ослобођених радних места, у јавној управи моћи ће да се запосли једна особа. На ово се обавезала Влада у допису који је данас упућен ММФ, а у који је “Блиц” имао увид.

Током децембра биће окончан посао отпуштања

У сусрет очекиваној седници Борда директора, у писму директорки Фонда Кристин Лагард, које су потписали премијер Александар Вучић, министар финансија Душан Вујовић и гувернер Јоргованка Табаковић, каже се и да ће до средине децембра бити окончан посао отпуштања вишкова запослених у јавној управи и локалној самоуправи. Ради се о више од 9.000 запослених.

Детаљније...
 
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ Штампај E-pošta

Саопштење за јавност - УСТАВНИ СУД СРБИЈЕ

Поводом заједничког предлога овлашћених предлагача, којим је пред Уставним судом покренут поступак за оцену уставности одредаба члана 20. Закона о начину одређивања максималног броја запослених у јавном сектору, Уставни суд је на данашњој седници донео решење којим се обуставља извршење појединачних аката који би били донети на основу спорних законских одредаба.

Анализирајући оспорене одредбе у контексту закона којима се, са једне стране, уређује радноправни статус запослених у јавном сектору и, са друге стране, закона којим се уређује стицање права на старосну пензију, Уставни суд је утврдио да се одредбама члана 20. оспореног закона уређује институт престанка радног односа по сили закона, као један од начина смањења броја запослених у јавном сектору, да је основ престанка радног односа у овом случају испуњење услова за старосну пензију и да по овом основу радни однос може да престане само женама, а не и мушкарцима запосленим у јавном сектору. Зато је Суд оценио да је прописивање законског основа за престанак радног односа због навршења одређених година живота, које се односи само на жене и којим се, индиректно, једно законско право (право на старосну пензију под повољнијим условима у погледу навршених година живота) претвара у основ престанка радног односа, спорно са становишта Уставом гарантоване забране дискриминације по основу пола, а посредно и са становишта Уставом зајемчене доступности свих радних места свима под једнаким условима.

Према Закону о Уставном суду, Суд може обуставити од извршења појединачни акт који је донет или радњу која је предузета на основу општег акта чија се уставност или законитост оцењује, ако би њиховим извршавањем могле наступити неотклоњиве штетне последице. Имајући у виду да почетак примене члана 20. Закона има за последицу утврђивање престанка радног односа лицима која испуњавају услове предвиђене овим одредбама, те да мере рационализације броја запослених у јавном сектору подразумевају укидање појединих радних места или смањење броја запослених у субјектима на које се Закон примењује, Уставни суд је оценио да ове околности представљају неотклоњиве штетне поседице за лица на која би се спорне одредбе примениле и да зато постоје оправдани разлози да се, до доношења коначне одлуке о спорним питањима, обуставе од извршења појединачни акти који би били донети на основу тих одредаба.

УСТАВНИ СУД СРБИЈЕ

 
ОЦЕНА УСТАВНОСТИ Штампај E-pošta

Суспендована одредба о принудној пензији за жене

Уставни суд Србије обуставио је примену одредби Закона о начину одређивања максималног броја запослених у јавном сектору, које се односе на пензионисање жена због навршења 60 година и шест месеци живота, до доношења коначне одлуке о спорним питањима.

То значи да ниједна жена због старости неће моћи да буде пензионисана "као вишак запослених", док Уставни суд не донесе коначну одлуку о предлогу за оцену уставности спорне одредбе Закона, преноси Танјуг.

 

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 12 од 14391

МОЈА ПРАВА СУ?

ЗАХТЕВ ТЕХНОЛОШКИ ВИШАК

ЗАХТЕВ НЕПУНО РАДНО ВРЕМЕ

СЛОБОДНА РАДНА МЕСТА

ЈЕДИНСТВЕНА ЛИСТА ТЕХНОЛОШКИХ ВИШКОВА

ЛИСТА РАДНИКА СА НЕПУНИМ РАДНИМ ВРЕМЕНОМ

УПОРЕДНИ ПРИКАЗ

РАДНЕ ГРУПЕ ПО ШКОЛСКИМ УПРАВАМА

УСПРС на facebook - у

УПУТСТВО
ПОСТУПАК УТВРЂИВАЊА ТЕХНОЛОШКОГ ВИШКА

ОДЛУКЕ КОМИСИЈЕ

ИЗВОР: МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ

 

ТАКСА ЗА ТУМАЧЕЊЕ ПКУ

ДОПИС МИНИСТРА

ПОТПИСАН ПКУ ОД СТРАНЕ УСПРС И СРПС

ПОСЕБАН КОЛЕКТИВНИ УГОВОР

ПРАВНИ ПОСТУПАК

УМАЊЕЊЕ ЗАРАДА

1. НОВИ ПОСТУПАК

2. ЗАХТЕВ ДИРЕКТОРУ

3. ИНСПЕКЦИЈИ РАДА

4. УПРАВНОМ ИНСПЕКТОРАТУ

5. ПРИГОВОР

 

6. ПУНОМОЋЈЕ АДВОКАТУ

ЗА ПРЕДСЕДНИКЕ СИНДИКАТА

ЗАХТЕВ ДИРЕКТОРУ

НОВИ ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ У ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ

ПУБЛИКАЦИЈА ПОСЛОВИ

ЗАКОН О ОСНОВАМА

СИСТЕМА ОБРАЗОВАЊА

И ВАСПИТАЊА

ЗАКОН

О ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ

ЗАКОН

О СРЕДЊЕМ ОБРАЗОВАЊУ

ЗАКОН О УЧЕНИЧКОМ

И СТУДЕНТСКОМ СТАНДАРДУ

СТРУЧНО УПУТСТВО О ФОРМИРАЊУ ОДЕЉЕЊА

 

ШКОЛСКА 2014/2015

СТРУЧНО УПУТСТВО О ФОРМИРАЊУ ОДЕЉЕЊА

ШКОЛСКА 2013/2014

ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC