Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Тренутно је 42 гостију на вези

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас285
mod_vvisit_counterЈуче3640
mod_vvisit_counterОве недеље19708
mod_vvisit_counterОвог месеца76430
mod_vvisit_counterУкупно2657430
 
 
САОПШТЕЊЕ ШТРАЈКАЧКОГ ОДБОРА Штампај E-pošta

 САОПШТЕЊЕ ШТРАЈКАЧКОГ ОДБОРА

ИНФО УСПРС

 
САОПШТЕЊЕ Штампај E-pošta

Поводом преговора са Владом Србије,

Унија синдиката просветних радника Србије издаје следеће

С А О П Ш Т Е Њ Е

Од саме најаве штрајка 29. октобра, до његовог почетка 17. новембра, на разговоре у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, позвани смо једном и то у петак 14. новембра, последњег радног дана пред почетак штрајка. Речено нам је да смо у праву, али да је штрајк беспредметан.

Након тог дана, састали смо се са министром Вербићем два пута прошле недеље, у четвртак и петак. Другом састанку (21. новембра) присуствовали су и министар финансија и председник Владе РС. Чинило се да је решење могуће, а ове недеље смо (упркос трима сусретима) далеко од потписивања било каквог протокола.

Неозбиљност оних који долазе да преговарају са нама, свакога дана са новим ставовима, кулминирала је јуче, када је запослена у Министарству финансија, негирала оно што је ресорни министар финансија рекао прошлог петка.

Уз све то, први међу нама, министар просвете, изјављује да се због силних добијених обећања штрајк мора одмах окончати, говорећи о томе да се преговара са синдикатима, али не и са запосленима у просвети и директорима школа.

Влада Републике Србије треба да зна да смо ми пре свега просветни радници, па тек онда чланови неког од просветних синдиката. Као озбиљни људи, са озбиљним захтевима, разговараћемо док се не нађе решење.

Остављање најобразованијих у овој земљи, да буду на рубу егзистенције, довољно говори о томе ко је у праву.

ШТРАЈК СЕ НАСТАВЉА!

 
 
ИЗВЕШТАЈ СА ПРЕГОВОРА Штампај E-pošta

 ИЗВЕШТАЈ СА ПРЕГОВОРА

Данас, 28.новембра 2014. године су настављени преговори у Министарству просвете,  науке и технолошког развоја у вези са доношењем Посебног колективног уговора за запослене у основним  и средњим школама  и  домовима ученика.

Представници Министарства финансија се уопште нису појавили, што говори о њиховој неозбиљности и незаинтересованости да се рад школа нормализује.  

У њиховом одсуству, остатак Одбора је усагласио већину чланова ПКУ. Нису усаглашени само они чланови око којих је неопходно мишљење Министарства финансија. За синдикат су остала спорна решења из чланова 37, 37а, као и члана 59. О њима, као и о члану 5. ПКУ, наставиће се преговори у понедељак, 1.децембра 2014. у 11:30 часова. Синдикати су поводом преговора издали заједничко саопштење и позвали министра просвете да активније утиче на ток преговора. 

У Београду, 28.новембар 2014.

ИНФО УСПРС

 
САОПШТЕЊЕ Штампај E-pošta

 САОПШТЕЊЕ

ИНФО УСПРС

 

 
ШТРАЈК 28.11.2014. Штампај E-pošta

 ШТРАЈК 28.11.2014.

ИНФО УСПРС

 
Нема одустајања Штампај E-pošta

Нема одустајања од штрајка

Ни после две недеље крај штрајка просветних радника се не назире, а јучерашња рунда преговора о посебном колективном уговору прекинута је без договора. Разговори се настављају данас, а према сазнањима нашег листа, још није пронађен начин како да се ублаже последице смањења плата просветним радницима, преко уштеда у оквиру буџета Министарства просвете.

 
ШТРАЈК СЕ НАСТАВЉА! Штампај E-pošta

"Штрајк просветара се наставља"

Београд -- Председник Синдиката запослених у просвети изјавио је да се протест просветних радника наставља и да просветари неће одустати од увођења платних разреда.

"Почели смо рад на колективном уговору. Најгора је сарадња са министарством финансијама које би да нам укине неке бенефите које смо имали и зато смо им упутили допис да поштују Закон о раду", казао је Слободан Брајковић агенцији Бета.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 12 од 13877
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC