Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Тренутно је 3 гостију на вези

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас6262
mod_vvisit_counterЈуче5356
mod_vvisit_counterОве недеље17075
mod_vvisit_counterОвог месеца20909
mod_vvisit_counterУкупно3030731
 
 
ЧЕКАЈУЋИ ГОДОА!!! Штампај E-pošta

ЧЕКАЈУЋИ ГОДОА!!!

Са данас одржаног састанка који је најаљен као договор, прва импресија је да смо од договора даље него икада!

Господин Немања Ђорђевић, посебни саветник актуелног министра просвете и др Зоран Костић, помоћник актуелног министра просвете, примили су представнике Уније синдиката просветних радника Србије и Синдиката радника у просвети Србије.

Овај сусрет је уприличен зато што су га синдикати иницирали, а не зато што је Министарство сматрало да је наставак преговора неопходан (!?).

Сазнали смо такође, да одмах можемо да потпишемо Споразум о решавању спорних питања, који смо одбили да потпишемо 16.2.2015.?!

Што се тиче Посебног колективног уговора за запослене у основним и средњим школама и домовима ученика, обавештени смо да он углавном важи. За неке важи, а за неке не важи. 

Како је могуће да један правни документ има такву неодређену правну тежину, није разјашњено.

Што се тиче броја школа у штрајку, ни ту нисмо у праву. Штрајкује нас мање од броја који наводимо, али не зна се колико?! 

Појашњење члана 2. и 3. Споразума, од стране представника МПН, протумачено је као нови захтев о чему ће обавестити министра др Срђана Вербића, када га виде,  јер је данас био спречен да разговара о прекиду штрајка.

Иако  се већ више од 3 месеца у Србији држе скраћени часови, министар има преча посла. 

Каква, нисмо обавештени. Поново ћемо разговарати, када се за нас нађе времена.

У име синдиката састанку су присуствовали Јасна Јанковић, Звонимир Јовић и Добривоје Марјановић, чланови Председништва УСПРС и Слободан Брајковић, Милан Трбовић и Миодраг Антић чланови Председништва СРПС.

ИНФО УСПРС

 
ПРЕДЛОГ АНЕКСА СПОРАЗУМА Штампај E-pošta

ПРЕДЛОГ АНЕКСА СПОРАЗУМА

ПРЕДЛОГ


Репрезентативни синдикати: Синдикат радника у просвети Србије, Унија синдиката просветних радника Србије и Влада, ради решавања штрајка запослених у просвети, дана _______________ постигли су следећи

АНЕКС СПОРАЗУМА О РЕШАВАЊУ СПОРНИХ ПИТАЊА

Члан 1.
Влада се обавезује да ће се одредбе Споразума односити на све репрезентативне синдикате у просвети;
 
Члан 2.
 
Влада се обавезује да ће се све одредбе Посебног колективног уговора за запослене у основним, средњим школама и домовима ученика, односити и на потписнике Анекса овог Споразума;
 
Члан 3.
 
Влада се обавезује да ће помоћ у висини једне просечне месечне плате запосленог у просвети, исплатити до 1.10.2015.године;
 
Члан 4.
 
Уколико се, из било којих разлога, до 1.1.2016. године, не примени Закон о платним разредима, на начин да материјални положај запослених у просвети буде побољшан, инсистирамо да се врати однос плата на 1 према 3, већ дефинисан важећом Уредбом о коефицијентима за обрачун и исплату плата запослених у јавним службама.
 
 
ШТРАЈК 4.3.2015. Штампај E-pošta

 ШТРАЈК 4.3.2015.

ИНФО УСПРС

 

 
ПОЗИВ НА ПРЕГОВОРЕ Штампај E-pošta

ПОЗИВ НА ПРЕГОВОРЕ

Поштовани,

Позивамо Вас на састанак у вези са наставком договора, у среду 4. марта, у 13:00 часова (Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Немањина 24, спрат VI, крило Ц, сала 21).

Састанку ће испред Министарства присуствовати г. Немања Ђорђевић, посебан саветник министра и г. др Зоран Костић, помоћник министра.

С поштовањем, Кабинет министра

Република Србија, МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА

Немањина 22-26; 11000 Београд; 381 (011) 3616 - 489; Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. ; www.mpn.gov.rs

 
КИВНИ СМО! Штампај E-pošta

НИКО НИЈЕ ПРЕКИНУО ШТРАЈК

Ниједна школа није прекинула штрајк после најаве министра просвете да ће просветарима смањити плате због скраћених часова, тврде у Унији синдиката просветних радника (УСПРС). Њихови, као и чланови Синдиката радника у просвети, у штрајку су већ три и по месеца и кажу да скраћене часове и даље држе њихове колеге у око 700 школа.

За 17. март најавили су велики протест испред Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Тог дана ће, кажу, ући у пети месец штрајковања, што је најдужи протест у просвети последњих деценија.

Министар просвете др Срђан Вербић, у допису директорима школа, наложио је да се школско звоно оглашава на 45 минута, чак и када наставници држе часове скраћене на пола сата. Штрајкачи могу, навео је Вербић, наставу да прекину после 30 минута. Од њих се у школама, међутим, тражи да учионице не напуштају до звона и да за то време брину о деци.

- Ако је у току штрајк и час траје 30 минута, наставник о деци брине само толико и ни минут дуже – каже Драган Матијевић, председник УСПРС.

– Наше право је да се звоно оглашава на 30 минута и већина директора га засад поштује. А када почну да примењују наређење министра, настаће потпуни хаос. Не знам ко га је саветовао да то нареди, али је очигледно реч о некоме ко не зна како функционише школа као организам и како се понашају деца када им се дају толике паузе између часове, без ичије контроле.

Детаљније...
 
ШТРАЈК 3.3.2015. Штампај E-pošta

 ШТРАЈК 3.3.2015.

ИНФО УСПРС

 
ШТЕДЊА ПО ГЛАВИ ПРОСВЕТАРА Штампај E-pošta
ШТЕДЊОМ ПО ГЛАВИ ПРОСВЕТАРА
 
Идеологија штедње је за Србију погубнија него за остале земље из најмање једног разлога више, а то је партократска клијентелистичка држава, која постоји у непрекинутом континуитету од почетка процеса успостављања модерне србијанске државе, започетог након усменог споразума Кнеза Милоша Обреновића и Марашли – Али Паше у јесен 1815. године. Наиме, изговарајући се на штедњу и „захтеве из иностранства“, власт користи прилику да се обрачуна са остацима остатака било какве самосталности, критичке мисли и могућности деловања запослених у јавном сектору, које не би проистицало из воље и интереса тајкунско политичке елите која исисава последње животне сокове из ове уморне и апатичне масе, сенке негдашње модерне друштвене заједнице. При чему се људи на власти не либе ни најдиректнијег кршења закона како би остварили задате циљеве. Дешавања у просвети ових дана на најдиректнији начин доказују изнете тврдње.
 
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 12 од 14124
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC