Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Тренутно је 45 гостију на вези

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас1809
mod_vvisit_counterЈуче5079
mod_vvisit_counterОве недеље29945
mod_vvisit_counterОвог месеца80917
mod_vvisit_counterУкупно3486952
 
 
СЛОБОДНА РАДНА МЕСТА Штампај E-pošta

 СЛОБОДНА РАДНА МЕСТА

http://skole.mpn.gov.rs/slobodnamesta/

Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

 
ФОРУМ УСПРС БОР Штампај E-pošta

РАДНИ САСТАНАК ПРЕДСЕДНИШТВА УСПРС И ФОРУМА УНИЈЕ СИНДИКАТА ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА БОРА

На састанку 27. августа  разматрани су проблеми са којима се суочавају просветни радници, чланови и председници синдиката у Бору.

Председницима синдиката  обећана је помоћ и подршка у превазилажењу тешкоћа на које наилазе, везано за рад синдиката у школама и самој градској организацији. Разговарало се о начинима решавања технолошких вишкова,  активностима радне групе за праћење ангажовања запослених у установама коју је формирало Министарство просвете, науке и технолошког развоја,  као и ценусима о финансирању школа.

Председништво УСПРС-а  упознало је колегинице и колеге  са својим активностима у претходном периоду, нарочито онима које су везане за измене Правилника о цени услуга у основним и средњим школама, као и проблемима који су због њих настали на почетку школске године.

Састанак је протекао у радној и изузетно конструктивној  атмосфери.

ИНФО УСПРС

 
 
ОПШТИНСКИ ОДБОР ЗАЈЕЧАР Штампај E-pošta

ОПШТИНСКИ ОДБОР ЗАЈЕЧАР

Данас је у Зајечару у присуству председништва Уније синдиката просветних радника Србије формиран Општински одбор. Усвојени су оснивачки акт, статут организације и изабрани су председник, надзорни и извршни одбор. За председника УСПРС Зајечар изабран је Горан Манојловић, наставник информатике. Била је ово прилика да наше колеге из Зајечара поставе многобројна питања у вези са преузимањем радника, правима запоослених из Посебног колективног уговора и Правилника о критеријумима и стандардима за финансирање установа које обављају делатност основног и средњег образовања и васпитања.

 
ВАЖНО САОПШТЕЊЕ Штампај E-pošta

ВАЖНО САОПШТЕЊЕ

На јутрос заказаном, а данас од 1500 до 1615, одржаном састанку у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, поред представника удружења секретара и директора, присутни су били и синдикални руководиоци Синдиката образовања Србије и Уније СПРС. Просветне власти представљали су министар просвете, науке и технолошког развоја и помоћници министра за високо, средње и основно образовање.

Став Уније СПРС изнесен у јавности више пута, па и на данашњој конференцији за новинаре, јасан је и непромењен, исхитрило се и тиме унео додатни немир у све школе. У међувремену и само Министарство је схватило да ће оно што је школама послато 19. августа, уколико се доследно примењује, бити додатни дестабилизујући фактор и спремно је да предложи измене измена Правилника о критеријумима и стандардима за финансирање установе које обављају делатност основног образовања и васпитања. Како је данас прецизирано, промене промена ће се односити на секретаре, психологе и педагоге.

Шта ће бити предложено и на брзину усвојено, остаје да видимо до 1. септембра 2015. године. Питање свих питања јесте, да ли је ово морало овако, када је Унија још почетком маја упозорила на хаос који ће уследити!? Да ли ће Министарство просвете икада послушати струку или ће и даље тумарати у мраку измена, допуна, мењања измена и допуњавања допуна ... живи били, па видели.

ИНФО УСПРС

 
 
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ Штампај E-pošta

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ

ИНФО УСПРС

 
ПАНДОРИНА КУТИЈА Штампај E-pošta

УСПРС критикује измењене правилнике о финансирању образовних установа

Вишак 500 секретара у основним школама

Изменама правилника о финансирању основних и средњих школа Министарство просвете је отворило Пандорину кутију, јер ће технолошких вишкова бити и међу ненаставним особљем. Само у основним школама 500 секретара ће бити вишак, јер две трећине тих образовних установа има до 24 одељења, због чега немају право на једног секретара, изјавила је јуче Јасна Јанковић, председница Уније синдиката просветних радника Србије.

Детаљније...
 
ПРОБЛЕМИ ВЕЋИ Штампај E-pošta

ПРОБЛЕМИ ВЕЋИ ОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Проблеми са технолошким вишковима у образовном систему Србије постоје већ годинама, али ће ове школске године бити још већи него раније, због решења која уводи нови правилник о финансирању средњих школа, упозорено је данас на конференцији за новинаре Уније Синдиката просветних радника Србије (УСПРС).

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 12 од 14348
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC