Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Тренутно је 17 гостију на вези

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас141
mod_vvisit_counterЈуче853
mod_vvisit_counterОве недеље994
mod_vvisit_counterОвог месеца14832
mod_vvisit_counterУкупно5184500
 
 
САОПШТЕЊЕ - ПРЕГОВОРИ ПКУ Штампај E-pošta
Monday, 05 February 2018

САОПШТЕЊЕ - ПРЕГОВОРИ ПКУ

На данашњем састанку договорено је да се рок важећем Посебном колективном уговору за запослене у основним и средњим школама и домовима ученика продужи.

Предлог репрезентативних  синдиката је да тај рок буде 3 године. Овај предлог је подржао министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић. Сагласни са овим предлогом били су Министарство за рад, запошљавање и борачка питања и Министарство финансија. Са овим предлогом се једино није сложила представница Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Коначну реч и предлог након консултација даће надлежна тела Владе Републике Србије.

Унија синдиката просветних радника Србије је благовремено поднела захтев за преговоре о новом ПКУ, као и свој предлог истог. 

Иако је УСПРС била за то да се преговори наставе све време су опструисани од стране представника Владе Републике Србије и уместо да буди интензивни они су имали такав темпо да се не би завршили ни за годину дана. Због тога смо доведени у ситуацију да морамо да потпишемо продужење важења садашњег ПКУ или да останемо без истог. Уколико не потпишемо продужење, ПКУ престаје да важи. То би створило велике проблеме за све запослене због бодовања, јубиларних награда, трошкова превоза....

По тумачењу Министарства за рад, запошљавање и борачка питања, уколико само један синдикат одбије потписивање продужења, ПКУ престаје да важи. 

Оно што је овом приликом договорено је да се преговори не прекидају и да се настави на изради измена и допуна новог Посебног колективног уговора за запослене у основним, средњим школама и домовима ученика. 

ИНФО УСПРС

 
Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC