Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Тренутно је 1 гост на вези

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас655
mod_vvisit_counterЈуче722
mod_vvisit_counterОве недеље7456
mod_vvisit_counterОвог месеца22091
mod_vvisit_counterУкупно5157480
 
 
ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ Штампај E-pošta
Sunday, 17 December 2017

Поводом изјаве председника Републике Србије, Александра Вучића,

Поштовани господине председниче,

Ових дана смо од Вас могли да чујемо, у једном од Ваших обраћања, како се ММФ и Светска банка противе већем издвајању из буџета Републике Србије за здравство и образовање. Њихови ставови су нама познати и у потпуности нормални и логични. Откако је света и века, ниједан непријатељ нити страни окупатор се није старао о добробити окупираног народа. Непријатељима нашег народа је стало до тога да добри лекари масовно напуштају нашу земљу, да здравствена заштита замре јер то представља меру штедње. Смањењем просечног животног века грађана, биће заштићен и пензиони фонд, па новац може бити из њега опредељен другде.

На скоро идентичан начин, непријатељима је циљ да се уруши и домаће образовање. Свако иоле озбиљније знање представља непотребни баласт и оптерећење. Због тога младима у Србији треба ускратити сваки облик фундаменталног образовања, и свести га на обуку за обављање једноставних послова какви су потребни страним „доброчинитељима“. Омладина која осим конкретне радне операције, неопходне за одређено радно место, не зна ништа друго, представља идеал и инвеститорима и ММФ-у и Светској банци.

Мотиви којима се руководе стручњаци из ММФ-а и Светске банке су нама добро познати и уопште нас не изненађују. Изненађујете нас Ви, господине председниче, уколико не препознајете перфидне моделе „преумљивања“ нашег народа, уколико не схватате мотиве наших непријатеља и верујете у искреност њихових намера.

„Деца не узимају у обзир животно искуство родитеља, а народи игноришу сопствену прошлост. Најтеже лекције се морају изнова учити“, рекао је Алберт Ајнштајн.

Уз ову мисао молимо Вас да још једном размислите о ставовима везаним за образовање и српске учитеље.

Срдачан поздрав,

Ресор за образовни систем УСПРС

Милан Јевтић

У Крагујевцу, 17.12.2017.

Последњи пут ажурирано ( Sunday, 17 December 2017 )
 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC