Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Тренутно је 1 гост на вези

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас657
mod_vvisit_counterЈуче722
mod_vvisit_counterОве недеље7458
mod_vvisit_counterОвог месеца22093
mod_vvisit_counterУкупно5157482
 
 
ПРОСВЕТАРИ ТРАЖЕ БОНУС Штампај E-pošta
Thursday, 14 December 2017

Просветари траже бонус

Унија синдиката просветних радника Србије тражи исплату бонуса од 20.000 динара запосленима у просвети, са аргументом да је сваки радник у школама од 2014. у просеку закинут за по 100.000 динара. Од владе и министарства траже и хитне преговоре о повећању зараде, с предлогом да догодине плате буду увећане два пута по десет одсто.На дугој листи дуговања према просветарима, према речима Владимира Аџића из УСПРС, налазе се и четири светосавске награде, што је 20.000 динара по запосленом. Он је указао и на то да ће, најављеним повећањем минималне цене раде запослени у просвети од првог до петог степена стручне спреме радити за исту – минималну плату.

Други велики проблем на који је указано на конференцији за новинаре УСПРС јесте то што директори појединих школа крше закон тако што неће да приме технолошке вишкове. Упркос препоруци комисије коју чине и представници Министарства просвете и синдиката да запослени који је у једној школи остао без фонда часова треба да буде примљен у школу у којој постоји слободно радно место, неки директори то не спроводе.

- Уколико министар не буде искористио законску могућност да смени ове директоре, онда ћемо затражити одговорност министра – упозорава Добривоје Марјановић, члан ИО Уније, који је навео неколико таквих случајева.

Јасна Јанковић, председница Уније, упозорила је да ће, ако се самовоља директора не заустави, сви технолошки вишкови који немају ниједан час у норми, од Нове године, уз отпремнину, бити отпуштени.

НАДОКНАДА ЗА „ДОСИТЕЈ“

- НАСТАВНИЦИМА који уносе податке у информациони систем „Доситеј“ држава дугује надокнаду за годину дана. Министар просвете септембра прошле године потписао је правилник према коме овим људима треба да се исплати по четири одсто просечне плате за овај посао, а још нису добили ништа – каже Владимир Аџић.

Извор: Новости

 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC