Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Тренутно је 1 гост на вези

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас849
mod_vvisit_counterЈуче789
mod_vvisit_counterОве недеље2491
mod_vvisit_counterОвог месеца16329
mod_vvisit_counterУкупно5185997
 
 
НА НИВОУ 2014. ГОДИНЕ Штампај E-pošta
Wednesday, 06 December 2017

Плате просветара на нивоу 2014. године

Упркос најављеном повећању плата за 10 одсто, реалне зараде у образовању биће на нивоу из децембра 2014. односно пре умањења за исти проценат, па ће просечна плата просветних радника и даље бити испод просека Републике.

То је оценила данас Јасна Јанковић, председница Уније синдиката просветних радника Србије.

Тај синдикат је тражио да се запосленима у образовању до краја године исплати бонуд од по 20.000 динара, као и да им плате у 2018. буду два пута повећане по 10 одсто, у марту и октобру. За то је, како су навели, потребно још 11 милијарди динара у буџету.

Владимир Аџић, члан Уније, је рекао да ће због повећања минималне цене рада у 2018. години, ненаставно особље у образовању од првог до петог степена стручности прима минималац. Овим потезом, како је рекао, однос зарада између првог и седмог степена пашће испод 1:2 што је далеко од жељеног, који износи 1:3. Он је подсетио да Влада и даље није испунила одредбе споразума из 2015, потписаног са синдикатима после великог штрајка у просвети. Аџић је рекао да у буџету за просвету нису предвиђена средства за исплату Светосавске награде, нити корекција коефицијената запосленима са шестим степеном стручности. Указао је да је и наредне године у буџету планирано преко 280 милиона динара за казне и изгубљене судске спорове.

Унија тражи преговоре са Владом о зарадама у наредној години, али им на тај захтев нико није одговорио.

Извор: Данас

 
 
 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC