Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Тренутно је 11 гостију на вези

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас836
mod_vvisit_counterЈуче1482
mod_vvisit_counterОве недеље6501
mod_vvisit_counterОвог месеца20636
mod_vvisit_counterУкупно5078630
 
 
ИСПОД РЕПУБЛИЧКОГ ПРОСЕКА! Штампај E-pošta
Sunday, 29 October 2017

Аџић: Плате просветних радника су испод републичког просека

Чачак – Велики штрајк просветних радника из 2015 године завршен је потписивањем Споразума са Владом Србије, међутим ни две године после одредбе споразума нису испоштоване.

Унија СПРС је на неиспуњени договор подсетила Владу РС и МПНТР на скуповима испред Владе РС 17. марта и 28. септембра 2017 године.

Владимир Аџић, руководилац Ресора за финансије, аналитику и чланство УСПРС, истиче да су плате просветних радника испод републичког буџета и да је то још један показатељ у ком се материјалном положају налази српска просвета, с обзиром да у њој ради 69, 9 запослених са високом стручном спремом.

“Најскорије повећање плата које су највили из Владе вратиће нас уствари у 2014 годину, кад нам је плата била смањена 10 одсто, тако да поменуто повећање само представља куповину социјалног мира. Од српске Владе, УСПРС тражи повећање плата од 20 одсто за 2018. годину, јер најављено повећање од 10 одсто није довољно. Затим исплату за четири Светосавске награде, исплату 20 хиљада динара из уштеда које су оставрене у нашем систему смештајем технолошких вишкова, као и да се испоштује члан 3, Споразума из 2015. године који каже да ћемо добити платне разреде који ће побољшати материјални положај у просвети”, нагласио је Аџић.

Из УСПРС наводе да је та организација доследна и спремна за договор, али не и за даља понижавања просветних радника.

Извор: ГЛАС ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ

 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC