Отвори мапу УСПРС

Школе УСПРС

Дистрибуција садржаја

Тренутно је 3 гостију на вези

Статистика посета

mod_vvisit_counterДанас50
mod_vvisit_counterЈуче709
mod_vvisit_counterОве недеље4069
mod_vvisit_counterОвог месеца17907
mod_vvisit_counterУкупно5187575
 
 
КО НИЈЕ УЧИО МАТЕМАТИКУ? Штампај E-pošta
Monday, 23 October 2017

Просветари и министар различито о повећању плата

У Унији синдиката просветнох радника кажу да су због мера штедње изгубили новац и да, након повећања плата, нису добили износ који им је обећан. Министар просвете каже да је свако претходно повећање било више од осталих и да је сада у групацији са највишима.

За три године – 90.000 динара мање. Толико су, рачуна Унија синдиката просветних радника, просветари изгубили због мера штедње. Додају и да нису добили износ који им је обећан. Министарство има другу рачуницу.

"Просвета је добила 10 одсто. Па ако нисмо учили исту математику, ја мислим да су добили највише. Свако повећање претходно је било више од осталих, сада је у групацији са највишима. Остало је да урадимо још неколико ствари да се и следећа повећања десе – Закон о платама у јавном сектору који синдикати час прихватају, час одбијају", сматра министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.

Синдикатима је тај закон неприхватљив јер не обухвата цео јавни сектор. На то су упозирили једнодневним штрајком, због чега су им одузете дневнице.

"Директори прете да ће колеге морати све да одраде али да новац неће добити. Тако да ето прилике да се директори додворе министру, а не да раде са својим колегама из школа, јер, побогу, министар их наравно може разрешити ако буду непослушни", тврди Јасна Јанковић из Уније синдиката просветних радника Србије.

Министар одговара да је штрајк био незаконит и да одлуку о одузимању дневница неће повући.

Извор: РТС

Последњи пут ажурирано ( Monday, 23 October 2017 )
 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC