САОПШТЕЊЕ Штампај E-pošta
Friday, 26 May 2017

САОПШТЕЊЕ

Данас 26.05.2017. у Министарству просвете, науке и технолошког развоја преговарали су представници четири репрезентативна синдиката, Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Министарство финансија.

Унију СПРС представљали су Јасна Јанковић, председник и Владимир Аџић, руководилац Ресора за аналитику, финансије и чланство.

Непосредан повод састанка био је погрешан обрачун зарада за време годишњег одмора 2014. године. 

Наши захтеви о којима ће преговори бити настављени су следећи:

1. Враћање незаконито одузетог дела плате запослених за време годишњег одмора 2014. године.

2. Исплата запослених који врше унос Доситеја по школама од 1. септембра 2016. године а по Правилнику који је прописало МПНТР.

3. Да се административним радницима и домарима са четвртим степеном стручне спреме коригује садашњи коефицијент од 8,62 на 13,42 колико износи коефицијент четвртог степена у настави, такође захтевамо да се коефицијент шефа рачуноводства са шестим степеном од 13,73 коригује на 14,88 колико износи коефицијент шестог степена у настави.

4. Да се утврде јасна правила у погледу плаћања запослених ангажованих на завршном испиту за основне школе (информатичари, супервизори, дежурни наставници и прегледачи).

5. Да се колеги Чолак Лућијану на име зараде исплати 1.000.000,00 динара по извршној пресуди Апелационог суда а не да још увек буде блокиран рачун за материјалне трошкове ОШ „Сава Максимовић“ Мраморак и да се одговорност за исплату пребацује са Републике на Покрајину и обратно, пошто се зна да по судским пресудама исплату зараде врши МПНТР.

Чекамо тумачење Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и наставак преговора.

ИНФО УСПРС

 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC