Унија СПРС подржава студенте Штампај E-pošta
Tuesday, 18 April 2017

Унија СПРС подржава студенте

Мирна окупљања у појединим градовима наше земље доказ су да претходни вишегодишњи протести просветних радника нису били без повода и разлога, саопштила је Унија синдиката просветних радника Србије која додаје да подржава "све захтеве који ће допринети оздрављењу друштва".

У саопштењу се наводи да је стање просвете најбољи показатељ стања целог друштва и подсећа да је бедан положај просветних радника годинама повод за њихове протесте.

Наводи се да своје незадовољство показују и војска, полиција, студенти, радници, интелектуалци и сељаци.

"Корупција, непотизам, безакоње, мале плате, урушавање институција и исељавање младих су само неки од проблема нашег друштва о којима окупљени говоре. Против ових појава се на свој начин, упорно и истрајно, већ 18 година бори и Унија СПРС и зато Главни одбор подржава протест сваког појединца и удружења против наведених болести нашег друштва", наводи се у саопштењу.

Додаје се да "сваки просветни радник који је незадовољан има потпуно право да своје незадовољство искаже и на овај начин".

Унија СПРС у саопштењу наводи и да се ограђује од политикантских захтева и парола, а подржава "све захтеве који ће допринети оздрављењу друштва".

"Просветни радници треба да буду уз своје ђаке и студенте и подрже миран начин изражавања њиховог незадовољства и тако покажу да су пре свега и изнад свега учитељи", закључује се у саопштењу.

Извор: Н1

 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC