ПОДРШКА СТУДЕНТИМА Штампај E-pošta
Tuesday, 18 April 2017

ПОДРШКА СТУДЕНТИМА

Стање просвете у једној земљи је најбољи показатељ стања целог друштва. Истинитост ове тврдње најбоље се види у Србији, а нагомилани проблеми у просвети и бедан положај просветних радника су већ годинама повод за наше протесте. Последњи су  били 17. и 31. марта 2017. године. 

Мирна окупљања у појединим градовима наше земље доказ су да претходни вишегодишњи протести просветних радника нису били без повода и разлога. Своје незадовољство показују и војска, полиција, студенти, радници, интелектуалци и сељаци. Корупција, непотија, безакоње, мале плате, урушавање институција и исељавање младих су само неки од проблема нашег друштва о којима окупљени говоре. 

Против ових појава се на свој начин, упорно и истрајно, већ 18 година бори и Унија синдиката просветних радника Србије.

Зато Главни одбор Уније СПРС подржава протест сваког појединца и удружења против наведених  болести нашег друштва и сматра да сваки просветни радник који је незадовољан има потпуно право да своје незадовољство искаже и на овај начин. 

Ограђујемо се од политикантских захтева и парола, а подржавамо све захтеве који ће допринети оздрављењу нашег друштва. Просветни радници треба да буду уз своје ђаке и студенте и подрже миран начин изражавања њиховог незадовољства и тако покажу да су пре свега и изнад свега учитељи. 

У Београду, 18. априла 2017.

Главни одбор Уније СПРС

 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC