СТРАДИЈА Штампај E-pošta
Sunday, 09 April 2017

СТРАДИЈА

У суботу 8. априла 2017. године у параћинском хотелу „Петрус“, одржан је протестни скуп преко 100 просветних радника из овог града и околине. Разлог протеста је случај покретања дисциплинских поступака против 7 учитеља у ОШ „Радоје Домановић“ у Параћину, којима се ставља на терет што у наредни разред нису „превели“ ученике који се током претходне школске године ниједном нису појавили у школи. Нашим колегама се, наравно, не ставља на терет то што заиста јесу урадили, него се обрачун са њима врши под плаштом оптужбе да су „несавесно, неблаговремено или немарно“ вршили послове по налогу директора. 

У овом нечувеном скандалу у коме се просветним радницима прети умањењем плата због тога што управо јесу савесно радили свој посао, поред директорке школе врло чудну улогу имају и школски одбор поменуте школе, али и просветна инспекција. 

Јасна Јанковић, председница Уније синдиката просветних радника Србије је скупу подржала колеге против којих је покренут дисциплински поступак, охрабрила их да истрају у својој праведној борби против неправде и злостављања на раду, и обећала им правну и сваку другу помоћ синдиката.

ИНФО УСПРС

 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC