ИНФОРМАТИКА ЧЕКА ОДОБРЕЊЕ Штампај E-pošta
Tuesday, 04 April 2017

ИНФОРМАТИКА ЧЕКА ОДОБРЕЊЕ

Министар просвете Младен Шарчевић каже да је министарство донело одлуку да се информатика уведе као обавезни предмет у основне школе и да се још само чека зелено светло Националног просветног савета.

Предлог наставног плана за информатику за пети разред радио је Завод за унапређивање образовања и васпитања (ЗУОВ), а НПС ће о њему моћи да се изјасни већ на наредној седници која је заказана за 11. април.

- Наша одлука мора да прође кроз НПС, а знамо да је прошле године неславно прошла - рекао је Шарчевић новинарима у Београду и додао да су све замерке које је имао НПС за увођење информатике као обавезног предмета отклоњене.

Утврђено је колико рачунара недостаје школама, а за њихову набавку издвојена су одређена буџетска средства, а део ће бити набављен и од средстава од европских пројеката.

Министар је подсетио да је у 80 школа у Србији информатика већ била изабрани предмет, као и да се јављају бројне компаније да помогну и опреме рачунарске центре у школама.

- Паралелно са увођењем информатике, радимо пројекат електронска просвета, где се у 200 школа уводи електронски дневник - рекао је министар.

Он каже да има довољно обучених наставника који предају информатику, али да нема довољно дигитално обучених наставника који ће моћи да раде први пројекат електронски дневник.

Извор: Блиц

 

 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC