САОПШТЕЊЕ Штампај E-pošta
Sunday, 19 March 2017

САОПШТЕЊЕ

Непуна 24 часа након одржаног протеста чланова Уније синдиката просветних радника Србије, Министарство просвете, науке и технолошког развоја је на свом званичном сајту објавило саопштење у коме се каже: 

„Организовање протеста испред Владе Србије у току кампање за председничке изборе од стране само једног од четири репрезентативна синдиката просвете јасно упућује на закључак да се ради о политичком скупу.“ Ово саопштење су пренели и поједини медији. 

Морамо се осврнути на онај део саопштења у коме се Унија синдиката просветних радника Србије оптужује да је организовала политички скуп. УСПРС најодлучније одбацује овакве срамне инсинуације, и тврди следеће: 

1. На јучерашњем протесту испред Владе Србије ни у једном говору није била поменута ни једна политичка странка. 

2. Учесници протеста су имали искључиво заставе синдикалних организација, а не обележја било које политичке странке или партије.

3. Учесницима су дељене искључиво заставице Србије и УСПРС, као и флајери чија садржина се тиче само наших синдикалних захтева.

На основу чега је Министарство просвете, науке и технолошког развоја закључило да је реч о политичком скупу? На основу тога што се скуп одржао у периоду када траје кампања за изборе за председника Републике Србије. 

Ми из УСПРС сада питамо Министарство просвете, науке и технолошког развоја: 

1. Који закон Републике Србије забрањује да се у току предизборне кампање одржавају синдикални протесни скупови?

2. По ком логичком правилу закључивања је синдикални скуп који се организује у току предизборне кампање у ствари политички?

3. Када ћете се извинити члановима Уније синдиката просветних радника Србије који су јуче испред Владе Србије протестовали због ниских плата, због неиспуњавања Споразума из 2015. године који је потписала Влада Србије? 

Мислимо да 2500 протестаната који су јуче били на мирном протесном скупу  заслужују да добију извињење. Уверени смо да то заслужује и 27000 чланова УСПРС. Убеђени смо да то заслужују сви просветни радници.

Ако не нађете да је потребно да нам се извините и уклоните ову срамну оптужбу са званичног сајта нашег

Министарства, онда останите да живите у уверењу да се ми бавимо политиком. Ми Вас даље нећемо разуверавати. Само ћемо се и даље борити. 

ИНФО УСПРС

 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC