ЈАСНА ЈАНКОВИЋ - КАЖИПРСТ Штампај E-pošta
Tuesday, 14 March 2017

ЈАСНА ЈАНКОВИЋ - КАЖИПРСТ

Комуникација с министром Шарчевићем је добра, разуме проблеме, али се не пита он за новац, каже за Б92 Јасна Јанковић из Уније синдиката просветних радника Србије.

Како је рекла у Кажипрсту, министар просвете разговара с министром финансија Душаном Вујовићем, али "све чека на одобрење премијера Вучића".

"Ми до њега нисмо дошли, а очигледно не могу ни они", каже Јасна Јанковић.


 Говорећи у Кажипрсту о најављеном протесту просветних радника овог петка, она је најавила да ће он бити одржан од 12:05 до 12:45 у 736 школа широм земље, а да ће деца и родитељи бити обавештени о тома како ће часови изгледати.

Протест се зове "Човек се веже за реч", а како каже Јанковићева, то се досад "много пута чуло".

"Пре две године смо изашли из штрајка и имали потписан споразум о решавању спорних питање. Са једне стране су потпис ставили просветни радници, а са друге два министра Срђан Вербић и Кори Удовички. По том споразуму није урађено ништа осим онога што су урадили наставници, учитељи и професори. То је завршено до краја школске године 2014/15, а са друге стране није било ништа - нису урађени ни платни разреди, нити нам је дата могућност да направљене уштеде искористимо", каже гошћа Кажипрста.

На питање да ли је неопходан протест усред кампање, она каже да преговори са министрима никада нису ни престајали изузев током прошле кампање, а на оцене из других синдиката да нема разлога за штрајк док трају преговори каже:

"Ми смо у константним преговорима, који су нажалост један јалов социјални дијалог. Досад ништа нисмо добили. Наши штрајкови увек зависе од друге стране. Можда се чини да смо хировити, али ми смо стрпљиво чекали две године да се нешто помери са мртве тачке. Оно што предстоји јесте да видимо на шта су спремне колеге, а ми се надамо да ће нас ово одвести за сто."

ИНФО УСПРС

Последњи пут ажурирано ( Tuesday, 14 March 2017 )
 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC