ЧЕКАМО ПОНУДУ ВЛАДЕ РС Штампај E-pošta
Thursday, 02 March 2017

ЧЕКАМО ПОНУДУ ВЛАДЕ РС

Данас је у Министарству просвете, науке и технолошког развоја одржан састанак министарке државне управе и локалне самоуправе Ане Брнабић, министра просвете, Младена Шарчевића и представника репрезантативних синдиката. Тема је била испуњавање Споразума о решавању спорних питања из 2015. године.

Одавно је јасно да би само квалитетни закони из области платних група и разреда могли да реше велике проблеме финансирања у јавним службама и поправе материјални положај оних који су најгоре плаћени у читавом систему, запослених у образовању.

Нажалост, осим приче о томе, инициране нашим  петомесчним штрајком,  кровног Закона који је усвојен прошле године и најаве доношења Закона о зарадама у јавним службама, са применом од 1.1.2018., нисмо се много приближили било каквом решењу овог проблема. Такође, јавна предузећа су изузета и из овог законског решења, тако да ће се тамо и даље расипати, док се свуда прича о штедњи.

Подржаћемо сваки системски помак, али је прича о прведној расподели државног новца, тренутно на дугом штапу.

До тада, захтевамо од Владе Републике Србије да нам у року од 6 дана да понуду у вези са чланом 2. Споразума, о наградама запослених у основим, средњим школама и домовима ученика и у вези са чланом 7., а тиче се уштеда у буџету.

Подржавамо социјални дијалог, али не као одуговлачење преузетих обавеза, већ као начин да се чује глас струке.

Чекамо понуду Владе РС, након које ћемо предузети синдикалне акције.

Јасна Јанковић, председник Уније СПРС

 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC