СИНДИКАТИ ЗВЕЦКАЈУ ШТРАЈКОМ! Штампај E-pošta
Saturday, 25 February 2017

Због дугова просветарима синдикати звецкају штрајком

Од министра Шарчевића сва четири синдиката у образовању затражили су исплату светосавских награда за које су просветари ускраћени последње три године, као и исплату помоћи запосленима по основу 2,5 милијарди динара уштеде након збрињавања технолошких вишкова.

 

Представници четири синдиката запослених у просвети разговарали су јуче са министром Младеном Шарчевићем око спровођења споразума потписаног 2015. године.

Како је за наш лист рекла Јасна Јанковић, председница Уније синдиката просветних радника Србије, синдикати су инсистирали на исплати светосавских награда које нису исплаћиване три године, као и на исплати помоћи по основу 2,5 милијарди динара уштеде након збрињавања технолошких вишкова.

Она истиче да је у питању исплата два пута по 15.000 динара, а да се овај новац дугује читавој просвети од предшколских установа до домова ученика, што обухвата око 107.000 запослених.

Договорено је, каже Јанковић, да се идуће недеље одржи састанак са министарком државне управе и локалне самоуправе Аном Брнабић, а да се одмах након тога затражи састанак код премијера, којем би присуствовали двоје министара и четири председника синдиката.

Споразум између синдиката и владе из априла 2015. године гарантовао је исплату награда и помоћи, а потписали су га тадашњи министри Срђан Вербић и Кори Удовички.

Извор: Политика

 

 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC