УНИЈА СПРС - КЊАЖЕВАЦ Штампај E-pošta
Saturday, 25 February 2017

Четири школе у Унији синдиката

Само сложни можемо да се изборимо за своја права, да будемо боље информисани и да јединствени дођемо до заједничких циљева, поручено је са синоћ одржане оснивачке седнице Општинског одбора Уније синдиката просветних радника Књажевца.

Проблеми радника у просвети углавном су истоветни на целој територји Србије, каже Горан Манојловић, члан Градског одора у Зајечару.

''У неким локалним срединама имамо проблем са исплатом путних трошкова и јубиларних награда. На републичком новоу то је Нацрт закона о основама система образовања, који није повољан за просветне раднике. Материјални положај просветних радника је тежак. Плате су испод републичког просека. Имамо ситуацију да је платеа професора мања од плате чистачице у ЕПС-у. ''

Окупљени у просторијама Регионалног центра за стручно усавршавање, просветари су за председника Општинског одбора Уније синдиката изабрали Александра Манојловића, наставника у Основној школи ''Каплар''.

''Наши су проблеми исти као у целој Србији. Ми, углавном, имамо добру сарадњу са општином, за разлику од других градова, али имамо проблеме који се односе на Министарство, као и сви остали просветни радници у земљи.''

Унији синдиката просветних радника, која има близу 27 хиљада чланова и највећи је синдикат у образовању, придружили су се и просветни радници основних школа ''Димитрије Тодоровић Каплар'' и ''Дубрава'', Музичке школе и Књажевачке гимназије.

Извор: Књажевац ИНФО

Последњи пут ажурирано ( Saturday, 25 February 2017 )
 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC