Извештај са састанка у МПНТР Штампај E-pošta
Friday, 24 February 2017

Извештај са састанка у Министарству просвете, науке и технолошког развоја

Данас, 24.2.2017.године, од 9.00 до 10.15 одржан је састанак представника репрезентативних синдиката и министра просвете, Младена Шарчевића, са најближим сарадницима. 

Најважнија тема била је испуњавање Споразума о решавању спорних питања, потписаног априла 2015.године. Унија СПРС инсистира на члановима 2.и7. који се тичу награда и помоћи запосленима у просвети, као и на платним разредима који ће поправити материјални положај запослених.

Договорено је да се током следеће недеље, најкасније до 3.марта, уприличи састанак са Аном Брнабић, министарком државне управе и локалне самоуправе која је, као и Младен Шарчевић, наследила потписани Споразум.

Након тога, а по данашњем договору, тражиће се пријем код председника Владе РС, Александра Вучића, у најкраћем могућем року.

Следи наставак преговора о сету закона у просвети који би требало да се у скупштинској     процедури нађу током маја или јуна 2017.године.

Очекујемо да ћемо током наредне недеље добити предлог о решењу проблема административних   радника, до промене Уредбе о коефицијентима, као и плаћања оних који уносе податке у Доситеј.

Закључак састанка је да се проблеми више не могу ни занемаривати, ни олако схватати и да је крајње време да се почну решавати. 

Министра смо обавестили да ћемо увек дати прилику за разговоре, али немамо још много    стрпљења. Тражимо решење, а не одуговлачење.

У Београду, 24. фебруара 2017.

ИНФО УСПРС

 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC