САОПШТЕЊЕ УСПРС Штампај E-pošta
Sunday, 12 February 2017

САОПШТЕЊЕ УСПРС

Данас је, са почетком у 9 и 30 часова одржан, од стране Уније СПРС иницирани састанак у Министарству просвете између делегација Министарства просвете, науке и технолошког развоја коју су чинили помоћници министра Богољуб Лазаревић и Мирјана Поповић, координатор школских управа Јасмина Ђелић, шеф кабинета министра просвете Марко Попадић и саветник министра Милош Благојевић, и представника репрезентативних синдиката просвете.

Тема састанка је била, решавање проблема наших колега који већ неколико дана штрајкују глађу испред Владе Републике Србије.

Састанак је почео у напетој атмосфери. Представници Уније СПРС су оптужени да су они извели колеге на улицу и наговорили их да започну штрајк глађу да би на тај начин извршили притисак на министарство просвете. Такве оптужбе смо одбацили и поновили наш став и захтев да се колегама врате одузете лиценце до окончања судског поступка. Унија СПРС нема стрпљења, не може, нити жели да трпи вишегодишње чекање на решења српских судова. Министарству просвете смо одредили рок, да се нашим колегама напише и изда решење до понедељка, 13. фебруара у 15 часова. 

Од садржаја тог решења, зависиће и даљи кораци Уније СПРС, односно, хоће ли се спровести или стопирати данас донешена одлука о ступању у штрајк.

Након састанка смо обишли наше колеге, Петра Благојевића и Живадина Дисића, кога је хитна помоћ у међувремену одвела у болницу. Живот и здравље наших колега су најважнији.

ИНФО УСПРС

 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC