БРУКАЊЕ СРПСКЕ ПРОСВЕТЕ Штампај E-pošta
Wednesday, 08 February 2017
БРУКАЊЕ СРПСКЕ ПРОСВЕТЕ
 
Штрајк глађу који је троје наших колега започело испред зграде Владе Србије 8. фебруара 2017. године можда најупечатљивије осликава стање просветног система у Републици Србији. Све приче о униформама, дуалном образовању, смени неодговорних директора, осавремењивању наставних планова, измени постојећих и доношењу нових закона који уређују просвету, губе на важности пред чињеницом да у Београду, пред Владом Србије штрајкује глађу троје просветних радника.
 
Позивамо све чланове нашег синдиката и све просветне раднике да на одговарајући начин подрже наше колеге штрајкаче. Неко ће са њима бити у мислима, неко ће бити физички присутан, неко ће помоћи њиховим породицама. Али, свако од нас просветних радника има обавезу да им помогне на начин који му је доступан.
 
Министра просвете, науке и технолошког развоја позивамо да хитно, колико данас, учини све што је потребно да се неправда учињена штрајкачима исправи. Апелујемо да хитним решавањем овог проблема спречи даље и веће брукање српске просвете и српске државе.
 
ИНФО УСПРС
Последњи пут ажурирано ( Thursday, 09 February 2017 )
 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC