САОПШТЕЊЕ Штампај E-pošta
Friday, 03 February 2017

САОПШТЕЊЕ

Данас, 3. фебруара 2017. године, у Министарству просвете, науке и технолошког развоја почели су преговори о Закону о основама система образовања и васпитања.

Први састанак, коме су присуствовали представници свих репрезентативних синдиката и састављача Закона трајао је од 9.00 до 11.00. Преговарачки тим Уније СПРС чинили су Звонимир Јовић и Јелена Томић. Присутне је на почетку састанка поздравио министар просвете, Младен Шарчевић.

Закон је разматран у целости и дате су начелне примедбе синдиката. Након тога се приступило расправи о појединачним члановима.

Синдикати су имали готово идентичне ставове по питању запошљавања, преузимања запослених, састава и ингеренције школских одбора и Националног просветног савета. Посебно су незадовољни неблаговременим укључивањем у израду ЗОСОВ-а.

Представницима Министарства просвете је скренута пажња да су дужни да се придржавају Споразума о решавању спорних питања, потписаног априла 2015.године. Нарочито дела који се односи на запошљавање и преузимање радника. Најављена им је могућност да, уколико то не испоштују, могу очекивати протесте и штрајкове.

Преговори се настављају следеће недеље.

У Београду, 3. фебруара 2017.

ИНФО УСПРС


Последњи пут ажурирано ( Friday, 03 February 2017 )
 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC