ВЛАДА РС НЕ ИСПУЊАВА ОБАВЕЗЕ Штампај E-pošta
Monday, 30 January 2017

Јасна Јанковић (УСПРС): Светосавске награде нису исплаћиване три године

Председница Уније синдиката просветних радника Србије (УСПРС) Јасна Јанковић изјавила је данас да просветним радницима Светосавске награде нису исплаћиване три године, као и да су због неисплаћивања јубиларних награда покретани судски спорови.

„Светосавску награду нисмо дуго примили, а сматрамо да нам је Влада дугује за три последње године, јер од тада важи Споразум о решавању спорних питања који смо потписали (2015. године). Не само да је тражимо, него смо уређењем система толико и уштедели“, рекла је она за портал Градскибиро (градскибиро.рс).

Према њеним речима, процене синдиката да су у образовању остварене извесене уштеде нико није демантовао.„Занимљиво ми је да нас нико до сада није демантовао и рекао да смо погрешно израчунали, да су уштеде мање од две милијарде динара, колико ми тврдимо...а опет, ништа се не дешава. Што се тиче јубиларних награда, тамо где су се права остваривала на суду и плаћали троструко већи судски трошкови, у односу на почетне суме, проблема нема“, казала је Јасна Јанковић.

Она је по том питању најавила и нове тужбе.

Извор: http://gradskibiro.rs/

 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC