БЛОКИРАНИ ШКОЛСКИ РАЧУНИ Штампај E-pošta
Wednesday, 07 December 2016

ВРАЊЕ - БЛОКИРАНИ ШКОЛСКИ РАЧУНИ

Најмање две средње и једна основна школа у Врању су у блокади рачуна, али су њихови директори унисони у томе да школе „несметано“ раде, но да неплаћени рачуни кад-тад морају да се намире.

- Да, у блокади смо, али школа несметано ради, лични дохоци се примају, има грејања, струје... кажу директори врањских школа чији су рачуни блокирани.

- Већ трећи месец смо блокирани – каже Ненад Мишић, директор Средње Хемијско - технолошке школе – за суму, тачно 882.330 динара.

Свакодневно нам долазе пресуде, највише за превоз раника, грејање, струју,а ми немамо новца да све то исплатимо.

Међутим – наставља Мишић – то не утиче на личне дохотке запослених у школи, настава се одвија нормално, има грејања, има струје, али то кад-тад треба да се плати.


- Пар месеци смо у блокади – каже директор Средње Економско-трговинске школе Моме Андоновић – за суму од око два милиона динара, највише за превоз запослених, а стално пристижу и нова дуговања.

Без обзира, школа ради нормално, настава се одвија, лични дохоци нису под блокадом, то иде преко градског трезора.

- Наравно да смо се обраћали сваим надлежнима – наставља Андоновић – Градском већу, надлежном секретаријату, Одељењу министарства просвете, и они имају добру вољу да реше наш проблем, али једноставно, кажу, одакле? Пара нема.

- Рачун ОШ „Вук Караџић“ је око шест месеци у блокади – каже Душан Стевановић, директор школе – за око два милиона динара, за сада једино за путне трошкове, а чекамо да стигне и остало.

Нисам превише притискао надлежне органе, али у сталном смо контакту и договарамо се како да ово решимо, а мораће некако да се реши.

Податак да су појединим врањским основним и средњим школама рачуни у блокади, изнео ја на данашњој седници Скупштине Града Врања председник Уније синдиката просветних радника Врања Душан Младеновић.
 
Извор: http://www.vranjske.co.rs/
 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC