ЧАЧАК - ШТРАЈК 17.11.2016. Штампај E-pošta
Friday, 18 November 2016

ЧАЧАК - ШТРАЈК 17.11.2016.

На данашњи дан 2014. године, просветари су ступили у најдужи штрајк који је трајао шест месеци. Данас, две године касније, часови су у већини школа на подручју Моравичког округа, били скраћени на пола сата, тврде у синдикатима.

 

 "Од 29 школа са подручја Чачка, које су у чланству Синдиката образовања Чачак (СОЧ), у штрајку је 27. Настава се нормално одвија у Медицинској школи и основној школи у Горачићима. У Горњем Милновцу, од девет школа само једна школа ради са часовима од 45 минута. У Ивањици је свих 11 школа у штрајку", рекао је председник СОЧ Владимир Аџић.


Запослени у просвети истичу како од 2010. године нису имали повећање плата и да су им данас, зарање мање од 40.000 динара.

"Председништво Уније синдиката просветних радника Србије (УСПРС) је донело одлуку, а главни одбор подржао да треба да тражимо повећање плата од 12 одсто и сматрамо да је то скромно, с обзиром да смо тренутно са платама 13,43 одсто испод републичког просека", истакао је Аџић.

Према његовим речима, Влада Србије није испунила из споразума да постоје платни разреди од 01. јануара 2016. године, због чега траже померање коефицијената у наредне три године.

"УСПРС неће одустсти од тужбе против Владе Србије који је понет 13. априла 2016. због тога што смо доследни у ономе што тражимо и врло добро знамо шта смо после штрајка потписали. Оно што смо потписали, тражимо да се испуни. Оног момента када буде било испуњено тада ћемо повући тужбу против Владе Србије", рекао је Аџић.

Глас западне Србије

 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC