СЕЧАЊ - ПУТНИ ТРОШКОВИ Штампај E-pošta
Thursday, 15 September 2016

Просветни радници у општини Сечањ коначно добијају путне трошкове

На основу Закона о раду и ПКУ запослени у школама имају право на путне трошкове за одлазак и повратак са посла. У случају запослених просветних радника у општини Сечањ, то је било само мртво слово на папиру.

После висемесечних (вишегодишњих) проблема овај проблем је делимично решен ангажовањем Инспекције за рад из Зрењанина. Председници СПР Сечањ, Сава Маринковић и председник УСПР Војводине Звонимир Јовић су у више наврата упознавали надлежну инспекцију на постојећи проблем. Инспекција је сваки пут интервенисала па су запосленима повремено исплаћивани делови путних трошкова, али никад цела и никад до краја. Увек су следила усмена обећања директора да ће остатак исплатити следеће недеље итд.


Пошто је и инспекција схватила да су то празна обећања донела је извршно решење којим запослени имају право на принудну наплату ових трошкова. Принудна наплата је отпочела ових дана и трајаће све док се не обештете сви запослени. Принудна наплата подразумева и одређене трошкове што опет плаћа локална самоуправа. Ипак ова средства су мања него да су запослени тужили послодавца.

Послодавци и локална самоуправа не само у Сечњу већ и у другим општинама и градовима схватити да морају да испуњавају своје обавезе јер ће следећи пут запослени тужити школе.
 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC