ЧАЧАК Штампај E-pošta
Friday, 09 September 2016

ДОГОВОРЕНА И ПРОМЕНА ПРАВИЛНИКА О ВРЕДНОВАЊУ ШКОЛА

У уторак, 30. августа, на позив министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића, одржан је састанак поводом одбијања екстерне евалуације у три средње школе у Чачку. Састанку су присуствовали директори све три школе и њихови председници синдиката, као и представници УСПРС, Драган Матијевић и Владимир Аџић, речено је на данашњој конференцији за новинаре, одржаној у Гимназији.

– На састанку је договорено да директори школа обуставе дисциплинске поступке против запослених, да се у договору са школама уради предметни надзор као што је и тражено у захтеву запослених,Уније синдиката и Синдиката образовања Чачак, да саветници који су долазили у претходним евалуацијама буду комплетно замењени због свог некоректног односа према запосленима и да се промени Правилник о вредновању школа који ће омогућити предметни надзор – рекао је Владимир Аџић, председник СОЧ-а.

Према његовим речима, данас у 14 часова у Министарству просвете је одржан састанак централне радне групе у вези са технолошким вишковима на нивоу Републике.

– Иако Школска управа тренутно нема начелника, јер је претходни в. д. враћен на своје радно место, на захтев СОЧ-а и председника Актива директора ОШ “Милица Павловић” и Владана Ницовића, директора Економске школе, одржали смо иницијални састанак, а потом и заједнички у Школској управи, 26. августа, да би школска година започела без проблема. Преузето је 29 колега, тако да смо на нивоу града решили проблем – казао је Аџић.

На конференцији за новинаре је било речи и о активностима Уније СПРС.

Последњи пут ажурирано ( Friday, 09 September 2016 )
 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC