ПРЕДСЕДНИЦИМА СИНДИКАТА УСПРС Штампај E-pošta
Wednesday, 07 September 2016

Поштовани председници синдикалних организација,

Министар просвете је данас потписао и упутио преко школских управа свим школама Стручно упутство о праћењу ангажовања запослених у установама образовања. Од нарочите важности за успешно решавање технолошких вишкова је да сви чланови синдиката буду упознати са својим правима и обавезама у поступку преузимања. 

Стога вас молимо да стручно упутство одштампате и омогућите увид свим заинтересованим члановима. Нарочито наглашавамо и скрећемо пажњу на одредбу која прописује да је запослени који је технолошки вишак или радник са непуним радним временом, дужан да се у року од 2 радна дана од објављивања листе технолошких вишкова и слободних радних места, писменим путем обрати школама у које жели да буде преузет. Стога вам у прилогу достављамо и захтев за преузимање, које најхитније морате поделити члановима који желе преузимање у другим школама. 

Молимо вас да чланове упутите да одштампани захтев у 2 примерка предају у школе у које желе и могу бити преузети, а директори тих школа имају рок од 4 дана да изврше избор између више евентуалних кандидата. Од нарочите важности је да се не касни са роковима, и да о свему постоји писмени доказ, да бисмо могли правовремено да реагујемо и да Министарству укажемо на избегавање преузимања и друге незаконитости. 

Све евентуалне проблеме и нејасноће достављати представницима УСПРС у радним подгрупама при школским управама. 

У нади да ћемо ове године успешније и са мање тешкоћа решити део проблема око технолошких вишкова, срдачно вас поздрављамо.

У Београду, 6. септембра 2016. године

Ресор за финансије, аналитику и чланство УСПРС

 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC