ОДЛУКА ВЛАДЕ РС Штампај E-pošta
Monday, 29 August 2016

Влада решила проблем са закинутим зарадама просветним радницима

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић каже да је влада данас одлучила да просветним радницима врати разлику за умањена примања током летњих месеци и да очекује да ће новац на рачунима просветара бити до краја ове недеље или почетком наредне.

Данас је била ванредна седница владе и као прва тачка дневног реда усвојено је да се врати просветним радницима закинути новац. То је отишло уТрезор и сада је ствар техничке природе када ће бити исплаћено”, рекао је Шарчевић Танјугу.

Он је додао да очекује да ће новац на рачунима просветних радника бити већ крајем ове недеље, евентуално почетком наредне и да је то много пре рока који је он дао представницима синдиката – 20. септембра.


“То су укупна дуговања од 416 милиона динара, за колико су закинути током летњих месеци. Агенду са дуговањима коју сам добио проследио сам влади и министарству финансија који су то прихватили”, објаснио је министар просвете.

Како каже, испуњено је оно што је обећао на почетку мандата и да је проблем са закинутим зарадама решен, те да ће то презентовати представницима синдиката на сутрашњем састанку.

Зависно од година стажа и старешинства, просветним радницима се дугује за 2015. годину од пет до шест хиљада динара, јер је приликом обрачуна зарада коришћен просек плате у последња три месеца, а не како прописује Закон о раду, за последњих 12 месеци.

Разлика је настала зато што су плате за овај период умањене за 10 одсто.

Извор: Танјуг
Последњи пут ажурирано ( Monday, 29 August 2016 )
 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC