ПРОТЕСТ Штампај E-pošta
Monday, 22 August 2016

Велики протест просветних радника последњег дана августа

Унија синдиката просветних радника (УСПРС) организоваће 31. августа велики протест на Тргу Николе Пашича у Београду, под синболичним називом ’’Пет до 12’’, одлучено је на састанку Главног одбора овог синдиката.

Члан председништва УСПРС Владимир Аџић најављује да ће са протеста новом министру просвете Младену Шарчевићу бити послата порука о томе шта није урађено у протеклом периоду и због чега се српска просвете налази у јако лошој ситуацији.


- Тражио да се испоштује споразум који смо потписали са министарством током великог штрајка 2015. године, пре свега за неиспуњени део ззан за платне разреде и неисплаћене светосавске и видовданске награде. Такође, тражимо да нам се врати незаконито отети део плата током лета прошле године, када су лошим обрачунима просветарима просветари закинути за 3.500 до 5.000 динара. На тај новац чекамо пуних годину дана и тражимо да нас ме одмах исплати. Захтевамо и повећање плата до краја ове године како би се колико-толико поправио материјални статус просветних радника. Подсећам да је просечна плата у просвети испод 40.000 динара, што је знатно ниже од републичког просека - наглашава Владимир Аџић.

И поред ових проблема, он је рекао да ће нова школска година почети без штрајка.

- Изнели смо све проблеме новом министру Шарчевићу и он је најавао доношење новог правилника о технолошком вишку, који је један од кључних тачака спорења синдиката са министарством - каже Аџић.
 
Извор: Блиц
 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC