НОВИ МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ Штампај E-pošta
Monday, 08 August 2016

НОВИ МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ - МЛАДЕН ШАРЧЕВИЋ

Образовање: Природно-математички факултет у Београду - одсек географија

Рођен 22. 01. 1957. године у Београду, где завршава основну школу, XИИ београдску гимназију и Природно-математички факултет у Београду - одсек географија. Постдипломске студије завршава на Центру за мултидисциплинарне студије БУ – смер заштита животне средине. Током школовања постиже врхунске резултате и стиче право на убрзане студије (са 22 године дипломирао) и стипендије за постдипломске студије.

Ожењен је и има двоје одрасле деце (свршени студенти) и живи и ради у Београду.

Од почетка свог професионалног ангажовања посвећен је образовању (на факултету, у средњим и основним школама). Као професор постиже врхунске резултате са ученицима и добија бројна признања (која додељује Веће технике и науке и бројне друге тадашње друштвене организације).

На почетку каријере, са 33 године постаје директор ОШ „Никола Тесла“ у Београду и руководи стручним активима директора школа. Основно опредељење је рад на квалитетном образовању. За потребе државе учествовао је у оснивању бројних школа.

Осим Образовног система „Руђер Бошковић“, оснивач је више приватних школа како у Србији тако и у региону.

Цео свој професионални и радни век је посветио успостављању и увођењу високих стандарда у доуниверзитетском образовању, као и увођењу најугледнијих међународних образовних програма у наш образовни систем.

Тренутно руководи системом образовног центра „Руђер Бошковић“ у Београду.

Извор: Гимназија "Руђер Бошковић"

Последњи пут ажурирано ( Monday, 08 August 2016 )
 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC