ЗАЈЕЧАР Штампај E-pošta
Thursday, 28 July 2016

УСПРС: Школе у Зајечару дугују ЕПС-у више од 17 милиона динара

Председник ГО Уније синдиката просветних радника Србије Зајечар Горан Манојловић изјавио је да 18 зајечарских школа због неплаћених рачуна за струју дугује 17,7 милиона динара Електропривреди Србије.

Манојловић је за Градски биро рекао да и да су рачуни шест школа у овом граду блокирани  због 5,7 милиона динара дуга за комуналне услуге, али и друга потраживања.

Према његовим речима, проблем због којег је угрожен нормалан рад школа настао је због тога што локална самоуправа не покрива трошкове образовних установа за комуналне услуге, иако је то у њеној надлежности.


Манојловић је навео и да ће просветари из Зајечара поднети тужбе против општине Зајечар јер им дугује 10 милиона динара због неисплаћених трошкова превоза и јубиларних награда.

“Почетком маја одржан је састанак директора основних школа, председника синдиката и помоћника градоначелника за образовање Владислава Милојевића. Тражили смо да се направи динамика исплате и крене са исплатом како би избегли тужбе и поновне блокаде школа. До помака није дошло, а став градског одбора Уније Зајечар је да ће сви просветари у августу покренути тужбе, јер од датих обећања градске власти нема ништа”, казао је он.

Рачуни 16 зајечарских школа до априла су били у блокади. Просветари су тад упозоравали да школе у Зајечару дугују 192 милиона динара за различите трошкове.

Након што су запослени у десет школа тада у потпуности обуставили рад, општина је уплатила део дуга.

“Иако је од априла месеца прошло само три месеца када су све школе у Зајечару одблокиране и када су добиле телефоне и интернет, ситуација ни сада у овом тренутку није ништа боља”, оценио је Манојловић.
 
Извор: Градски биро
 
 
 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC