САОПШТЕЊЕ Штампај E-pošta
Friday, 10 June 2016

САОПШТЕЊЕ Уније СПРС, поводом тужбе поднете против Владе Републике Србије

Унија синдиката просветних радника Србије, упознала је јавност да је поднела тужбу против Владе Републике Србије. Предмет тужбе јесте (не)испуњавање Споразума о решавању спорних питања, који су репрезентативни синдикати просвете потписали са Владом, чиме  је окончан штрајк из школске 2014./2015.године.

Виши суд у Београду, донео је решење по коме се поменута тужба одбацује КАО НЕДОПУШТЕНА.

Нешто тако смо и очекивали, па смо ову вест примили без изненађења. Међутим, лаконско објашњење Вишег суда у Београду  указује  на  однос Владе Републике Србије према просветним радницима и образовању уопште. Потврђује чињеницу да Влада  може склапати Споразуме какве год хоће, унапред знајући да за њу немају обавезујући карактер.

Наравно да се после овога намеће и питање има ли икаквог смисла водити социјални дијалог у овој земљи? 

На сву срећу, решење које је донето на Вишем суду у Београду, 15 П1 број 59/16, има и правну поуку да је дозвољена жалба. Унија СПРС ће то своје право искористити,  не заносећи се тиме да ће правду пронаћи у нашем правосудном систему. Када у њему буду исцрпљене све могућности, обратићемо се међународним институцијама.

Правда је спора, али ми смо се наоружали стрпљењем. Проверићемо да ли „Бог на крају оне најупорније награди победом“ (Симон Боливар).

У Београду, 10.6.2016.

ИНФО УСПРС

 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC