ПОНОВО НАЈБОЉИ Штампај E-pošta
Sunday, 18 January 2015

 ПОНОВО НАЈБОЉИ

Ученици Богдана Јелић, Никола Јовановић и професорка Соња Чукић рекли су, гостујући у Дневнику РТС-а, да су задовољни постигнутим резултатом јер је конкуренција била јака - учествовало је 58 тимова из 15 земаља.

 Богдана Јелић, која је освојила бронзану медаљу из математике, каже да су на такмичењу у Казахстану међу земљама учесницама биле Монголија, Румунија, Бугарска и бројне друге земље.


Никола Јовановић, који је освојио сребрну медаљу из информатике, каже да ипак остаје жал што није успео да освоји златну медаљу.

"С обзиром на то да је било два другака, можемо да будемо задовољни, али треба да тежимо да будемо и бољи", истиче професорка Соња Чукић.

Додаје да најуспешнији ученици долазе из Русије, Кине, САД јер, како каже, имају више становника и више улажу у образовање.

"Постоји разлика у припреми, они имају много људи који су задужени за ђаке, а ту је и финансијски моменат", наводи професорка Чукић.

Ученик Никола Јовановић каже да нашим ученицима није лако у припремама јер конкуренти долазе из већих земаља које имају бољи кадар.

"Постоје и код нас људи који помажу, не кажемо да смо незадовољни, али смо далеко испод најбољих земаља", истиче Никола.

Када је реч о плановима о даљем школовању, Богдана Јелић каже да је примљена на Кембриџ, али да јој недостаје новац за стипендију која је, како каже, веома скупа.

"Волела бих да се вратим у Србију после Кембриџа. То је добро искуство, али је ово ипак наша земља", истиче Богдана.

Никола Јовановић је одлучио да основне студије завршава у Србији и да студира рачунарске науке.

Професорка Соња Чукић додаје да ученици у иностранству стичу добро искуство, али да Србија не пружа довољно онима који се враћају.
 
Извор: РТС
 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC