ВЕРУЈ У ОБРАЗОВАЊЕ Штампај E-pošta
Wednesday, 30 October 2013
 
ВЕРУЈ У ОБРАЗОВАЊЕ
 
Поштоване колегинице и колеге,

Свакоме ко данас ради у српској просвети јасно је да нам није добро. Прошло је оно време када су се ценила мишљења учитеља и у коме је чак и један неписмени владар наређивао отварање школа. Ваљда је ово тако и замишљено, као диригована акција урушавања свега што смо волели, за шта смо се школовали и чему смо се надали.

Унија синдиката просветних радника једини је синдикат у просвети чије комплетно руководство ради у основном и средњем образовању. Из различитих градова, долазимо и разговарамо како је у Зрењанину, Крушевцу, Чачку, Крагујевцу, Београду. Причамо, размењујемо искуства и увек закључимо једно те исто, свуда су проблеми идентични. Имена су различита, начелници школских управа су овај или онај, директорке и директори су та или неко, инспекције су ових или оних, али – све је, попут математичке формуле, исто!

И шта нам је чинити? Можемо да кукамо, то је наше легитимно право. Можемо да чекамо да нам се поправи статус, то многи од нас раде. Можемо да се повучемо у себе и мислимо да смо завршили све своје борбе, то је људски, после свих оваквих година, али МОЖЕМО И ДА МЕЊАМО! Заједно да мењамо, да покушамо да вратимо осмехе на лица својих колега, да вратимо наду, јер, бојим се, да нам и она понестаје.

Одлучили смо да вас позовемо да подржите нашу кампању ВЕРУЈ У ОБРАЗОВАЊЕ.
 
Видећете спотове, а онда предлажите, критикујте, размишљајте где и како бисмо могли да померимо ствари у главама оних који нас окружују, а и својим, наравно. Рећи ћете да је немогуће! Логично, али не сасвим тачно! Ништа, али ништа није немогуће, па ни Србију вратити на путеве славних образованих људи из њене прошлости. Не ваља и неће ваљати, промене су неопходне, а верујте на реч и даље НЕМА КО ДРУГИ, ни да их предложи, ни да их спроведе. Очекујемо ваше коментаре и помоћ у сваком смислу, кампања и званично почиње!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ИНФО УСПРС
Последњи пут ажурирано ( Friday, 07 February 2014 )
 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC