Технолошки вишак! Штампај E-pošta
Friday, 17 August 2012
Школе направиле спискове прекобројних, све више наставника без пуне норме

У школама у Србији у току је састављање спискова наставника и учитеља који ће бити проглашени за технолошки вишак и коначне листе прекобројних биће познате почетком школске године.
 
Само прошле године око 2.800 наставника је остало без пуне норме. Спискове сачињавају директори школа и достављају их ресорном министарству просвете, рекао је Танјугу Милан Јевтић из Уније синдиката просветвних радника Србије и упозорио да је због константног смањења броја ђака и одељења све мање наставника са пуним радним временом.
- Од око 104.000 запослених у основим и средњим школама скоро 30.000 њих нема пуну норму часова, па самим тим има мању плату - рекао је Јевтић.
Само прошле године око 2.800 је остало без пуне норме и људи имају десет, 20, тридесет одсто норме, рекао је Јевтић.
Он је подсетио да колеге које ће бити проглашене за технолошки вишак треба да виде да ли евентуално могу да предају неке друге предмете. Уз спискове прекобројних, директори достављају и податке о томе колико и да ли потражују нове запослене, а њих преузимају са листе људи проглашених за технолошки вишак. Из Уније подсећају и да је за 12 година број ђака смањен за око 190.000 и да проблем популационе политике треба да постане приоритетан.
 
Извор: Блиц
 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC