Инова млади '11 Загреб Штампај E-pošta
Tuesday, 31 May 2011

СТШ „Никола Тесла“ Сремска Митровица

Милошев рад

  Изложба иновација града Загреба “Инова - млади 11” одржана је недавно на Факултету машинства и бродоградње у Загребу, на којој су ученици Средње техничке школе “Никола Тесла” из Сремске Митровице, Милош Мицић и Владимир Сердар освојили златну медаљу за пројекат “3D-LED display” и бронзану медаљу за “Соларни позиционер” у категорији средњих школа ван Хрватске. Професор ментор им је био Ђоко Крсмановић.

 

“Инова младих” је највећа изложба иновација младих у Републици Хрватској и окружењу, која редовно од 2001. године окупља достигнућа младих загребачких иноватора уз госте из Хрватске и иностранства. Ове године изложба је окупила 450 излагача који су представили 256 својих иновација из 67 школа, факултета и удружења.  На изложби су поред гостију из Хрватске учествовали и гости из Сарајева, Бања Луке, Приједора, Суботице и Сремске Митровице.
 
Милош Мицић, ученик из Србије, се посебно истакао својим радом “3D-LED display” и освојио прво место и златну медаљу у веома јакој конкуренцији.

- Били смо веома запажени на смотри, наши радови су привукли велику пажњу посетилаца и веома смо задовољни јер смо на тај начин достојно репрезентовали нашу школу, град и државу. Добили смо позив за учешће на великој међународној смотри у Загребу у новембру месецу, где учешће узимају само најбољи радови из целог света. Мислим да је ово лепа вест за наш мали град и да нас такве ствари могу афирмисати као град добрих стручњака из високих технологија, што свакако може бити примамљиво за инвеститоре из земље и иностранства - каже професор Ђоко Крсмановић.
 
Циљ ове смотре у Загребу јесте окупити ученике основних, средњих школа и факултета, који у наставном програм, ваннаставним активностима или у свом слободном времену стваралачким радом изражавају своје креативне способности.
 М.Медић

 

 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC