Расплет?! Штампај E-pošta
Thursday, 11 November 2010

Неимар,немар или намера

Данас је у Министарству просвете одржан састанак начелника инспекцијских служби Велимира Тмушића и представника Синдиката просветних радника Ниша, Братислава Арсића и Јована Јовановића. Састанку су такође присуствовали и председник Леонардо Ердељи и потпредседник УСПРС Бојан Миновић.Тема саsтанка су биле утврђене неправилности у раду директора појединих школа у Нишу, а „централно питање“ је било стање у Грађевинској школи“Неимар“.

 

Чињеница је да се у школама широм ове наше мале и напаћене, али затохрабре и поносне Србије дешава свашта, али да директорка која није изабрана на конкурсу може да, не само да поништи одлуку о избору другог кандифата, него и да, уз помоћ својих партијских другова, промени школски одбор, који онда поништи претходну одлуку о избору другог кандидата и „нови школски одбор“ донесе одлуку о њеном избору!


Додуше, није то „Нишки специјалитет“, али оно што је затим следило коси се не само са законом него и са здравим разумом. Директорка, која је „изабрана у другом кругу“ члановима школског одбора, у првом саставу(који су гласали за другог кандидата) смањује норму часова, супрузи канидата који је у „првом кругу“ изабран смањује норму чак за 80 одсто....
Договорено је да се отвори случај“Неимар“ и да се наредних дана изврши тзв. "неутрална контрола“ законитости рада ове школе, што значи да ће иснпекцијску контролу обавити републички инспектори, не из Ниша него из неке друге школске управе,а да раду иснпекције присуствују и представници УСПРС.Нико не сумња у стручност и савесност републичке просветне инспекције у Нишу, али је ово свакако боље решење, јер би се, како тако, избегли политички утицаји,или што не рећи, притисци.Локалне просветне инспекције су показале колико су „независне“ јер су на платном списку градске оносно локалне самоуправе, па ако не ураде нешто по директиви онда ризикују да, новом систематизацијом, буду проглашени технолошким вишком.
Info USPRS ће пратити сва дешавања и редовно ће извештавати о томе да ли ће се овај прболем, а проблем је директорка, разрешити.
Исто тако, напомињемо да ће УСПРС пружити потпуну заштиту својим члановима у Нишу у случају да неко покуша, а зна се ко, да се „реваншира“ људима који су све ово покренули, и који стоје иза сваке своје речи,свог потписа и сваког приложеног документа.
Info USPRS
 

 

Последњи пут ажурирано ( Thursday, 11 November 2010 )
 
< Претходно   Следеће >
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC