САЈТ - МАЛА МАТУРА Штампај E-pošta
Saturday, 15 February 2014

САЈТ - МАЛА МАТУРА

 

ИНФО УСПРС

 
ВЕРУЈ У ОБРАЗОВАЊЕ Штампај E-pošta
Wednesday, 30 October 2013
 
ВЕРУЈ У ОБРАЗОВАЊЕ
 
Поштоване колегинице и колеге,

Свакоме ко данас ради у српској просвети јасно је да нам није добро. Прошло је оно време када су се ценила мишљења учитеља и у коме је чак и један неписмени владар наређивао отварање школа. Ваљда је ово тако и замишљено, као диригована акција урушавања свега што смо волели, за шта смо се школовали и чему смо се надали.

Унија синдиката просветних радника једини је синдикат у просвети чије комплетно руководство ради у основном и средњем образовању. Из различитих градова, долазимо и разговарамо како је у Зрењанину, Крушевцу, Чачку, Крагујевцу, Београду. Причамо, размењујемо искуства и увек закључимо једно те исто, свуда су проблеми идентични. Имена су различита, начелници школских управа су овај или онај, директорке и директори су та или неко, инспекције су ових или оних, али – све је, попут математичке формуле, исто!

И шта нам је чинити? Можемо да кукамо, то је наше легитимно право. Можемо да чекамо да нам се поправи статус, то многи од нас раде. Можемо да се повучемо у себе и мислимо да смо завршили све своје борбе, то је људски, после свих оваквих година, али МОЖЕМО И ДА МЕЊАМО! Заједно да мењамо, да покушамо да вратимо осмехе на лица својих колега, да вратимо наду, јер, бојим се, да нам и она понестаје.

Одлучили смо да вас позовемо да подржите нашу кампању ВЕРУЈ У ОБРАЗОВАЊЕ.
 
Видећете спотове, а онда предлажите, критикујте, размишљајте где и како бисмо могли да померимо ствари у главама оних који нас окружују, а и својим, наравно. Рећи ћете да је немогуће! Логично, али не сасвим тачно! Ништа, али ништа није немогуће, па ни Србију вратити на путеве славних образованих људи из њене прошлости. Не ваља и неће ваљати, промене су неопходне, а верујте на реч и даље НЕМА КО ДРУГИ, ни да их предложи, ни да их спроведе. Очекујемо ваше коментаре и помоћ у сваком смислу, кампања и званично почиње!
 
Последњи пут ажурирано ( Friday, 07 February 2014 )
Детаљније...
 
180 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА Штампај E-pošta
Tuesday, 11 February 2014
Прва крагујевачка гимназија, свечано је обележила 180 година постојања
 
Хатишерифом из 1830. године, Србима је дозвољено да сами установљавају школе, болнице, штампарије и пошту. Исте године, на настојање Вука С. Караџића и Димитрија Исаиловића у Београду почиње са радом "Верховна" или Виша школа, коју ду, две године, похађали и кнежеви синови Милан и Михаило. Када се Димитрије Исаиловић, 1833. године са Типографијом преселио у Крагујевац, кнез је наредио да и ђаци крену за наставником. Тако је Велика школа у престоници Србије почела са радом у новембру 1833. године, са 34 ученика и једним професором. Две године касније, 1835. године, школа је званично названа Гимназија...

Прва крагујевачка гимназија је најстарија гимназија у Србији јужно од Саве и Дунава.

Циљ Прве крагујевачке гимназије је образовење ђака на свим нивоима и у свим областима, тако им омогућивши да буду интелектуални темељ сутрашњице.

Рад школе је заснован на принципима високо образованог и цењеног кадра професора, као и на веома учтивом кадру помоћних радника.
 
Последњи пут ажурирано ( Tuesday, 11 February 2014 )
Детаљније...
 
ГИМНАЗИЈАЛЦИ КРАГУЈЕВАЦ Штампај E-pošta
Tuesday, 11 February 2014

ГИМНАЗИЈАЛЦИ КРАГУЈЕВАЦ

Извор: Прва крагујевачка гимназија

Последњи пут ажурирано ( Tuesday, 11 February 2014 )
 
ПОЛИТЕХНИЧКА ШКОЛА КРАГУЈЕВАЦ Штампај E-pošta
Tuesday, 11 February 2014

ПОЛИТЕХНИЧКА ШКОЛА КРАГУЈЕВАЦ

Извор: ТВ Крагујевац

Последњи пут ажурирано ( Tuesday, 11 February 2014 )
 
БАЛКАНСКОМ УЛИЦОМ Штампај E-pošta
Monday, 10 February 2014

БАЛКАНСКОМ УЛИЦОМ

Фебруара 2010. године, гости емисије Балканском улицом су били матуранти Математичке гимназије из Београда.

Извор: РТС

Последњи пут ажурирано ( Monday, 10 February 2014 )
 
Гимназион најбољи у Србији Штампај E-pošta
Monday, 10 February 2014
Гимназион најбољи у Србији

Друштво за српски језик и књижевност Србије на Филолошком факултету Универзитета у Београду прогласило је лист ученика Гимназије из Чачка -"Гимназион" као најбољи у Србији у школској 2012/2013. години. Тим поводом редакција листа организовала је промоцију награђеног броја, као и новог броја који је изашао крајем децембра прошле године.
 
Последњи пут ажурирано ( Monday, 10 February 2014 )
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 Следећа > Крај >>

Резултати 25 - 36 од 36
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC