ПОЛИТЕХНИЧКА ШКОЛА КРАГУЈЕВАЦ Штампај E-pošta
Sunday, 23 March 2014

Нема развоја друштва без развоја и промене наших школа

КРАГУЈЕВАЦ - Свечаном академијом, доделом награда и пригодном представом, Политехничка школа у Крагујевцу обележила је данас 160. годину постојања, у присуству председника Србије Томислава Николића, који је поручио да нема развоја државе и друштва без развоја и промене наших школа.

"А, промене морају бити онакве како их диктира живот, не из генерације у генерацију, већ из једне у другу школску годину. Храбро и визионарски, промишљено и укорак са светом, како то чине запослени у овој школи", рекао је Николић на свечаној академији, одржаној у Књажевско-српском театру у Крагујевцу.

Последњи пут ажурирано ( Sunday, 23 March 2014 )
Детаљније...
 
Српски генијалци у Јахуу Штампај E-pošta
Monday, 17 March 2014

 Српски генијалци у Јахуу

Млади докторанди, али искусни научници Михајло Грбовић, Владан Радосављевић и Немања Ђурић стигли су као велико појачање у лабораторију која окупља само врхунске ИТ стручњаке из САД, Кине, Индије, Русије, Турске, Аргентине.

Детаљније...
 
ТАКМИЧЕЊЕ ХАКАТОН Штампај E-pošta
Tuesday, 11 March 2014

 ТАКМИЧЕЊЕ ХАКАТОН

Поводом обележавања 160 година постојања Политехничке школе, компанија "Комтрејд" је у тој школи данас организовала такмичење "Хакатон" (Hackathon) у креирању андроид апликације за управљање лего роботом.

Детаљније...
 
БЕЗБЕДНОСТ НА ИНТЕРНЕТУ Штампај E-pošta
Thursday, 06 March 2014

Гимназијалци направили сајт о безбедности на интернету

Лука Димитријевић, Сибин Седлан и Милан Несторовић ученици су трећег разреда Е-гимназије који су направили сајт о безбедности на интернету (e-klik.rs). Кажу да желе да подигну свест младих о опасностима на интернету, да утичу на вршњаке, али и њихове родитеље и све кориснике интернета, да га што више, правилно, користе.

Последњи пут ажурирано ( Thursday, 06 March 2014 )
Детаљније...
 
ИНИЦИЈАТИВА Штампај E-pošta
Sunday, 02 March 2014
ИНИЦИЈАТИВА ЗА НОВО ПРИЗНАЊЕ ПРОСВЕТНИМ ПОСЛЕНИЦИМА
Треба уздићи данашње професоре Вујиће

Лик Косте Вујића, професора Гимназије из 19. века, оживео је књижевник Милован Витезовић сценаријом за ТВ драму и романом, по коме су касније снимљени и филм и телевизијска серија, а актуелни професор Петар Стефановић предлаже да се у Крагујевцу установи национално признање које би се звало по човеку за кога је Михаило Петровић - Мика Алас својевремено написао да је био најоригиналнији професор у Србији.
 
Последњи пут ажурирано ( Sunday, 02 March 2014 )
Детаљније...
 
Генијалац из Краљева Штампај E-pošta
Tuesday, 25 February 2014

 Генијалац из Краљева

Стефан Станковић из Краљева има само 16 година, а већ је четврти разред гимназије.

Детаљније...
 
Нови успех ученика Штампај E-pošta
Monday, 24 February 2014

 Нови успех ученика Математичке гимназије

Ученици Математичке гимназије у Београду награђени су за најбољу мобилну апликацију на платформи "Windows phone". На такмичењу које су организовали Универзитет Метрополитан и компанија "Мајкрософт", победили су са апликацијом "Мет ди-џеј".

На такмичењу у креирању мобилних апликација, које су организовали Универзитет Метрополитан и "Мајкрософт", награду за најбољу мобилну апликацију на платформи Windows phone добили су ученици Математичке гимназије у Београду.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 Следећа > Крај >>

Резултати 13 - 24 од 36
ATEC Technologies

ATEC Technologies ATEC