Народе, уведоше нам Привремени школски одбор!
У претходним темама упознала сам вас са проблемима у мојој школи: И синдикат је пропао, Шта радити кад директор спроводи своју самовољу и сл.
Ево прилике, да се захвалим колегама које су ми у одговорима и предвиделе Привремени орган управљања. Заиста, се и то догоди.Поред многобројних проблема који су нам се издогађали, уведен је и привремени орган управљања. Досадашњи директор је извршила примопредају дужности са постављеним вршиоцем дужности директора, а Покрајински секретаријат за образовање увео нам је привреми школски одбор.Члан сам по њиховој листи чланова тога одбора, а на првом састанку ме изабраше и за председника привременог школског одбора.Задаци су нам да стручно буде заступљена настава, а то значи да ће неке колеге остати без посла.Због пријем у радни односно мимо закона, предата је школа и директор од стране просветног инспектора судији за прекрашаје.Волела бих да им некако помогнем, али ме спутава општина јер су те колеге подржавали досадашњег директор, па нема говора о томе да остану у школи.Морамо да донесемо ШРП, јер због тога што није урађен нови, наша школа и директор су од стране просветног инспектора предати судији за прекршаје.
И трећа пријава судији за прекршаје је што школа односо стари ШО и директор школе нису спроводили налоге просветног инспектора датим у решењима.ТОПТАЛНА КАТАСТРОФА !!!
Нимало нисам одушевљена што сам председник привременог ШО, чак шта више, веома сам опрезна.Сматрам да је увођење овог органа брука и срамота за школу,која посотоји скоро 100 година и никада није била у ситуацији пред забрану рада установе, као сада. Ето докле смо догурали.Но, надам се да ћемо испливати из свега.али има пуно потешкоћа.
У сасатву привременог одбора, могу рећи да само ја немам неки лични интерес.Мој интерес је једино да опстане школа и највађнији,док други имају личне интересе и најмање их интересује школе.
Могу Вам рећи да нисам осетила никакво посебно олакшање због одласка директора који је свему овоме допринео.Колеге које су је подржавали, сада су утихнули.
Тек сада увидех да је све неизвесно, да они чланови који имају интереса у привременом ШО, желе да овај одбор траје пуних 6 месеци, а ја бих да се што пре одраде ствари и да идемо даље.
Најцрње је, што в.д.директора нема стални радни однос и није из наше општине, и нема никакве шансе да остане у нашој школи јер никада није била нигде за стално примљено као ни досадашњи директор, а нада се неком радном месту, а нема на ком.
Нек нам је Бог у помоћи !