Alex, lepa pitanja si postavio i slazem se sa tobom.
Postoji prosvetna mafija, svakako...samo sto je organizovana na mnogo visem nivou nego sto je skola...
Treba mnogo vremena da se stvari isprave i dovedu u red...Mozda nekad, mozda nikad...
Ministar ne moze da promeni direktora skole...Tacno. To treba da ucini Skolski odbor, zakon ga je ovlastio. Ali nece...Zasto nece ?
Ja cu pre da popijem otkaz zbog snage politickih mocnika da uticu na moje resenje da Skolski odbor razresi direktora, nego sto ce ovaj biti razresen...
Nema veze, neka popijem otkaz i zbog prijave direktora organu za prekrsaje...
Ne znam kome odgovara ovakvo stanje, ali neko konstantno rusi i urusava svaki pokusaj da se postuje slovo zakona...
Dolazak prosvetnog inspektora u skolu sam po sebi nije dovoljan da se smeni direktor, raspusti skolski odbor...jer je prosvetni inspektor sam na jednoj strani, a na drugoj je citav niz vlastodrzaca sa razlicitih nivoa koji ne daju svoj Skolski odbor, svog direktora...
Zaposleni, roditelji...pricaju price o svemu i svacemu... o kriminalu i kriminalnim radnjama u skoli...Dodje prosvetni inspektor, dodje inspektor MUP-a...svi cute...i nema nikakvih dokaza, nista za Boga miloga, da potvrdi price...Jos kazu kako je direktor ok...i dizu ruke, svi do jednog ne bi li on po ko zna koji put postao direktor...
I da zakljucim, ne znam gde je moje mesto u toj borbi...Mislim da pripada onima koji su hrabriji i koji zele da se bore...